Silvias ord om chocken – beskedet om gravida Sofia

Drottning Silvia berättar i en intervju att hon blev orolig när hon fick veta att prins Philip och prinsessan Sofias fått covid-19.

Foto: Kungahuset 2020/TV4

Drottningen berättar med egna ord om chocken när beskedet om Carl Philip och Sofia kom.

I dessa tider finns det många anledningar för en svärmor att vara nervös när det kommer till hennes sons gravida fru, något drottning Silvia fick erfara under den tumultartade tiden då det stod klart att både prins Carl Philip och prinsessan Sofia drabbats av corona.

Se också: Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar barn

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia väntar barn
Slå på ljud

I en intervju i Kungahuset 2020 som sänds i TV4 berättar hon om oron, och förvirringen, hon kände när hon fick beskedet.

– Det var en stor chock, förstås. De har ju också små barn, och en fråga var naturligtvis: ”Hur mår de nu? Varför blev de sjuka?”, säger drottning Silvia i programmet och fortsätter:

– Vi hade verkligen tagit allt... Vi har verkligen försökt att vara försiktiga så alla testades. Ändå blev de sjuka. Vad var det som hade hänt? Vi vet fortfarande inte, och det är svårt att spåra, säger drottningen.

6 gånger Silvia har visat att hon är en supermormor- och farmor

Drottning Silvia: ”Tack och lov mår de bra”

Hela kungafamiljen deltog i slutet av november i Walther Sommerlaths begravning, men den arrangerades såklart med allas säkerhet i åtanke och alla restriktioner respekterades. De andra som deltagit testade sig också men ingen annan hade drabbats, så det går definitivt inte att fastställa att det var där de blev smittade.

– Det är klart det är såna frågor, som hur sjuka de hade blivit, tack och lov mår de bra, säger drottningen.

Under tidpunkten för intervjun hade prinsparet fortfarande vissa förkylningssymptom, men det blev aldrig några allvarliga biverkningar från sjukdomen, tack och lov eftersom vi nu vet att Sofia var gravid när testet visade positivt, vilket ger en högre risk att drabbas värre.

Detaljen i bilden: Därför tror folk att bebisens namn avslöjats