Soldaterna sattes i karantän – skrev coronalåt för att slippa tristess

Corona-sångarna i kombination med en bild på ett coronavirus.
Efter att soldaterna blivit förkylda valde man att sätta dem i karantän för att undvika smittspridning på förbandet i Boden. Deras sätt att klara av tristessen har nu blivit viral.

Soldaterna gör succé på sociala medier

En grupp förkylda soldater på A9 i Boden försattes i karantän för att undvika smittspridning. Efter att Bodens soldathem förbarmat sig över deras situation och skänkt en gitarr till dem, valde de att skriva en låt för att skapa en positiv känsla för alla drabbade ute i landet – och nu gör deras video succé på Facebook.

TV4 uppmärksammade deras initiativ

Efter att videon blivit viral på sociala medier uppmärksammades de bland annat på TV4, som intervjuat initiativtagaren Edvin Nolerud.

Tidiga tecken på corona – nya symtom har upptäckts

– Vi hade varit här i några dagar och så kände vi att vi hade inte så mycket att göra, så vi ringde Bodens soldathem och fick en ny gitarr efter förfrågan. Och då började fantasin flöda, säger han till tv-kanalen.

I skrivande stund (den 30 mars) har videon delats över 800 gånger på Facebook.

– Vi tycker det är kul. Det var som en liten grej bara, vi tänkte att vi spelar in en liten låt och sen lägger vi ut den på Facebook så att folk kan få sig en bra känsla och det lyckades ju så det känns bra, avslutar han.