Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Soraya Lavasanis sorg för barnen: ”Saknar en mormor”

19 okt, 2022 
Simon Nilsson Larsson
Soraya Lavasani är mamma till två barn.
Hennes egna mamma gick bort för 12 år sedan – och sorgen över hennes bortgång finns kvar.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När TV4-profilen Soraya Lavasani, 40, var 28 år förlorade hon sin mamma i cancer. Saknaden efter modern finns så klart fortfarande kvar, och i en intervju med Hemmets journal berättar hon om känslorna i dag.

Se också: 5 saker om Soraya Lavasani du kanske inte vissteBrand logo
Se också: 5 saker om Soraya Lavasani du kanske inte visste

– Det går inte att förbereda sig på hur det är att förlora sin mamma. Hon var väldigt påhittig, rolig och en person som märktes i rummet. Jag saknar hennes smittande skratt. Och alla hennes goda råd, säger hon i intervjun.

”Saknar en mormor till mina barn”

Det tog flera år för Soraya att ta sig ur den mörka perioden som följde mammans död.

– Jag fungerade i vardagen och kunde skratta men var alltid ledsen inuti. Länge hade jag svårt att känna äkta glädje. På inrådan av en av mina bästa vänner, Johanna, sökte jag hjälp och började gå i terapi. Det blev vändningen, berättar Soraya.

Annons

Sorgen finns så klart fortfarande kvar, bland annat för hennes barns skull.

– Sorgen finns alltid där men den ter sig på olika vis. Tiden läker inte alla sår men tiden lär oss att leva med såren och med tiden gör de lite mindre ont. Men det går knappt en dag utan att jag saknar min mamma. Jag saknar en mormor till mina barn och hade så oerhört gärna velat dela livet med henne.

”Vi talar ofta om henne”

Soraya Lavasani har själv två barn tillsammans med maken Ralph Lavasani. Bianca föddes 2017 och 2020 kom minstingen Winston till världen.

När Nyhetsmorgon-programledaren var gravid med sitt första barn berättade hon att det kom en helt ny sorg över sin mamma, där hon kände en saknad över alla uteblivna råd och allt uteblivet stöd kring hennes graviditet.

– Det jag kan sörja är att mina barn får växa upp utan en mormor. Men vi talar ofta om henne, och Bianca brukar peka upp mot himlen och säga att där bor hennes mormor. Vi tittar mot solen utanför fönstret, enas om att så länge vi talar om de människor vi mist, så länge finns de kvar, har hon sagt till Cancerfonden.

Foto: TT

Annons