Staffan Hellstrand klar för ”Så mycket bättre”: ”Ska bli grymt kul”

Foto: Claudio Bresciani/TT

Musikern Staffan Hellstrand är klar för årets Så mycket bättre. Till Aftonbladet säger Hellstrand att han ser fram emot inspelningen.
– Jag har ägnat hela mitt liv åt musik så att möta alla andra där fokuset är på just musik känns bara spännande, säger han.

Staffan Hellstrand, som fyller 67 i dagarna, var under 70-talet en del av Nyköpingsbandet Dimmornas Bro. Men 1990 gick han solo och slog igenom med låten Lilla fågel blå, som han också vann en Grammis för.

Se också: 5 saker du vill veta om Olle Jönsson
0:57

Efter reklamen: Se också: 5 saker du vill veta om Olle Jönsson

(0:57)

Slå på ljud

– Det ska bli grymt kul att vara med. Jag har ägnat hela mitt liv åt musik så att möta alla andra där fokuset är på just musik känns bara spännande, skriver han till Aftonbladet.

För tre år sedan släppte han albumet Mordet i Nürnbergbryggeriet, och Hellstrand har tidigare jobbat med artister som Lisa Nilsson, Thorsten Flinck och Lars Winnerbäck.

Här är alla artister i ”Så mycket bättre” 2023Staffan Hellstrand skrev den officiella svenska EM-låten 2000, Explodera. Han är sambo med designern och möbelformgivaren Monica Förster. Här är listan på alla artister som är klara för Så mycket bättre 2023.