Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Steffo avslöjar sitt smeknamn på Jenny Strömstedt

18 sep, 2019 
Redaktionen
Steffo och Jenny i en soffa
Steffo Törnquist syns ofta tillsammans med Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon. Nu avslöjar TV4-profilen vilket smeknamn han har valt att ge sin parhäst.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
6 saker du kanske inte visste om Jenny StrömstedtBrand logo
6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt

Programledaren Steffo Törnquist, 63, har jobbar på TV4 sedan kanalen påbörjade sina sändningar för 30 år sedan. I 19 år har vi sett honom styra skutan i Nyhetsmorgon och han är numera en av Sveriges mest folkkära tv-profiler. Snart börjar det dock bli dags för Steffo Törnquist att gå i pension och han har en tydlig plan inför nästa kapitel i livet.

– Jag har ju skramlat ihop en peng och då tänker jag göra något vettigt av den pengen. Och jag har en idé om just språket, att jag skriver väl och pratar hyggligt har betytt allt i mitt yrkesliv, sa Steffo i podcasten Nemo möter en vän i somras.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Det finns dock en anledning till att Steffo Törnquist ännu inte bestämt sig för exakt när han ska gå i pension.

– Vi har ett vitalt bra och klokt samtal här på TV4 och Nyhetsmorgon, det är delvis skälet till att jag stannar kvar, sa han i podden.

Steffo Törnquists gulliga smeknamn till Jenny Strömstedt

När Steffo Törnquist syns i Nyhetsmorgon har han ofta sällskap av parhästen Jenny Strömstedt, 46. Duon har blivit något av en tittarfavorit och de hyllas ofta för sin härliga jargong i sociala medier.

Annons

Senast i fredags fick vi se Steffo och Jenny tillsammans i morgonshowen. I ett inlägg på Nyhetsmorgons Facebook-sida har TV4 delat med sig av en bild på radarparet. I kommentarsfältet är det tydligt att många människor älskar att se just Jenny Strömstedt tillsammans med Steffo Törnquist i programmet.

”Bästa programledarna”, skriver en person i en kommentar.

”Äntligen fredag med Jenny och Steffo!”, skriver en annan.

På Steffo Törnquists privata Instagram-konto har han delat samma bild på sig själv tillsammans med TV4-kollegan. I detta inlägg avslöjar han även det smeknamn som han valt att ge Jenny Strömstedt – nämligen Jempa.

”Tjena mittbena, slå på TV:n och häng med Jempa o Moi den här morronen”, skriver Steffo Törnquist.

Av Jonna Axelsson/Hänt 

Foto: Eero Hannukainen/TT, TV4

Annons