Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Steffo Törnquists roliga smeknamn på hustrun – här är förklaringen

04 maj, 2020 
Minna Wallén-Widung
Steffo Törnquist med hustrun Caroline Törnquist på Strandbryggan i Stockholm 2016.
Foto: Karin Törnblom/TT
Steffo Törnquist och hans fru Caroline Törnquist gifte sig 2008. När programledaren nyligen lade upp en bild på hustrun på Instagram, var det flera av hans följare som undrade över det minst sagt speciella smeknamn han ofta kallar henne. Här är den roliga förklaringen bakom!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

TV4-profilen Steffo Törnquist, 64, är en av de mest populära programledarna i tv. Vi är vana att se honom vid parhästen Jenny Strömstedts sida i Nyhetsmorgon, men har också sett honom svänga runt i Let's dance. Han har skrivit flera böcker, bland annat en kokbok tillsammans med Leif Mannerström och Steffos spritbibel.

Caroline Törnquist och Steffo Törnquist på ett lanseringsevent på Glashuset i Stockholm i maj 2019.
Caroline Törnquist och Steffo Törnquist gifte sig 2008. Foto: Karin Törnblom/TT

Sedan tolv år tillbaka är Steffo Törnquist gift med Caroline Törnquist, 59. Hon jobbar som chefsjurist, och paret träffades på en golfklubb där de båda var aktiva golfare.

– När man går in i en ny relation i vår ålder så gör man det med sikte på ålderdomen. Hon var väldigt tjusig och perfekt, men jag tycker att jag såg det där lite busiga och skitiga i henne, har Steffo tidigare berättat för Aftonbladet.

Annons

Steffo har också sonen Max sedan en tidigare relation.

Caroline Törnquist i Nyhetsmorgon

För det mesta är det Steffo som syns i tv-rutan, men nyligen var det ombytta roller. Då intervjuades Caroline Törnquist i Nyhetsmorgon om hur man går till väga när man vill skriva testamente. Hemma i tv-soffan satt istället Steffo, och han passade på att publicera en bild på hustrun på Instagram.

Steffo Törnquists smeknamn på sin fru

Vissa av Steffos följare reagerade på hashtaggen #morot som han använt under bilden. Det visar sig vara det smeknamn han lite skämtsamt använder på sin fru. Förklaringen bakom det något annorlunda smeknamnet har han själv skrivit om på sin egen hemsida.

Steffo berättar i ett långt inlägg om hur stöttande hans hustru var under hans medverkan i Let's dance 2014 – så pass att hon en kväll satt i publiken utklädd till morot och blev intervjuad av programledaren David Hellenius.

Se också: Steffo om hustruns oväntade drag i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist om hustruns oväntade drag i NyhetsmorgonBrand logo
Steffo Törnquist om hustruns oväntade drag i Nyhetsmorgon

”David hade på något vis snappat upp att Carro kallas ”Moroten”. Egentligen obegripligt skickligt uppsnappat eftersom hon aldrig kallas ”Moroten” av mig, utan enbart av vår kompis Niklas Strömstedt, som gillar att leka med ord och upptäckte att Carro T, alltså Carro Törnquist, blir ”carrot” på engelska. Alltså Morot”.

Steffo Törnquist med hustrun Caroline Törnquist under finalen av Let's dance i TV4 i maj 2014.
Steffo Törnquist med hustrun Caroline Törnquist under finalen av Let's dance 2014. Foto: Karin Törnblom/TT

Steffo Törnquists fru i Let's dance

Att se sin fru sitta utklädd till morot i publiken blev en stor överraskning för Steffo:

Annons

”För alla som känner min hustru var det en smärre chock. Carro är chefsjurist på rikets största bank. Hon är klassiskt vacker, för att inte säga skitsnygg, hon är smart, strikt uppfostrad i högborgerligt hem, och inte minst yrket som chefsjurist kräver att hon är noggrann med klädsel och smycken”, skriver han i inlägget.

Även om det alltså var parets goda vän Niklas Strömstedt som först hittade på smeknamnet, verkar Steffo nu ha anammat det han också. Åtminstone på Instagram, där hustrun Caroline ofta kärleksfullt omnämns som just ”Moroten”.

Annons