Stina Wollter akut till sjukhus efter otäck skoterolycka

Stina Wollter skadade sitt redan sargade knä i en trafikolycka.

Foto: Johan Jeppsson/TT

Stina Wollter befinner sig på sjukhus efter att ha råkat ut för en en otäck olycka.
Nu kan den folkkära konstnären tvingas genomgå en operation.
– En smärta bortom förstånd, säger Stina.

Stina Wollter 56, arbetar som författare, konstnär och även kroppsaktivist. Och hon har minst sagt haft ett turbulent 2020. Det var i början av november som hennes pappa Sven Wollter tog sitt sista andetag. Skådespelaren blev 86 år gammal.

I över 60 år hade Sven underhållit svenska folket med olika filmer och serier, som Änglagård-filmerna, Van Veeteren-filmerna och den populära serien Solsidan. Utöver sin fantastiska skådespelarkarriär har Sven Wollter även hyllats för sin värme och stora hjärta.

Se också: Sven Wollter pratar om döden i tv

Sven Wollter om döden i Réenes brygga: "Kan inte fly"
1:22

Efter reklamen: Sven Wollter om döden i Réenes brygga: "Kan inte fly"

(1:22)

Slå på ljud

Stina Wollters stora sorg

Det var i slutet av oktober Sven Wollter testades positivt för covid-19 och efter en tids sjukdom somnade han in.

Hans sista tid i livet tillbringade han på intensivvårdsavdelningen i Luleå. Vid sin sida hade han alla sina nära och kära, och däribland dottern Stina Wollter.

Stina gick ut med det tragiska beskedet för offentligheten, och på Instagram skrev hon då: ”Vart innerligaste tack till personalen som vårdat honom på IVA i Luleå”.

I programmet Min sanning berättade Stina Wollter sedan om sorgen över sin pappas plötsliga död.

– Inget är som vanligt just nu och att skriva.. Jag tappade bort mig totalt när farsan dog. Jag liksom hittade inte orden, jag hade bara det sista kvar av boken. Det där sista långa kapitlet, sa hon i programmet.

Akut till sjukhus efter otäck olycka

Nu har livet fått ännu en tuff vändning för Stina Wollter. I ett inlägg på Instagram berättar konstnären att hon varit med i en otäck olycka när hon körde med sin skoter. Det verkar som att Stinas redan skadade knä har tagit den värsta smällen.

”På väg till förlaget, grön gubbe på övergångsställe, jag på scooter, bil kommer i hög hög fart runt hörnet och jag måste kasta mig av scootern för att inte krocka. Och DÄR gick mitt vänsterknä sönder. Mitt rehabiliterade, stabila, men redan trasiga knä har fått sin dödsstöt. Jag åker in till sjukhus så fort jag kan. Nu blir det väl operation för detta känns värre än när korsband, ledband och brosk skadades sist.”

På sin Instagram story berättar Stina att det lutar åt operation då ledbandet troligtvis är av.

– Jag blev just undersökt och det var en smärta bortom förstånd. Jag ska få morfin. Det är nog ledbandet som är avslitet. Tack för alla omtankar. Jag är så fruktansvärt ledsen, men tacksam för att ni tänker på mig, säger Stina Wollter.