Stina Wollter: "Alla borde göra en ”seetox”

Kroppspodden är tillbaka! I andra avsnittet av andra säsongen kan du höra Hillevi Wahls starka och berörande samtal med konstnären Stina Wollter. Hon tipsar bland annat om att göra en utrensning som får dig att se på din kropp med positiva ögon. Missa inte!

Stina Wollters kroppshistoria

Konstnären, radioprataren, författaren och kroppsaktivisten Stina Wollter berättar om nervositeten inför att släppa taget om sin bok ”Kring denna kropp”, där hon delar med sig av sin egen kroppshistoria.

Om övergrepp och vilka skal vi skapar för att överleva. Om att vuxna inte ser och att vara missionär för att stanna upp och fråga hur det är. Att skaffa sin första cellulitkräm på högstadiet. Att nästan inte ha en egen relation till sin kropp.

Att växa upp med en syster med anorexi. Om att det kan hända så viktiga och vackra saker runt döden. Att använda sociala medier för att undersöka vad som är fult och vackert, och skapa trygga rum för tusentals tacksamma människor.

Om att alla borde göra en ”seetox” för att må bättre. Att leva och njuta av sin fantastiska kraft utan att lägga fokus på oväsentligheter som hur mycket magfett man har! Och mycket mer…

Lyssna på Kroppspodden:

Här kan du lyssna på första avsnittet av andra säsongen med Ann Söderlund, men också alla avsnitten från första säsongen med: Dagny Carlsson, Pernilla Månsson Colt, Kakan Hermansson, Clara ”Underbara Clara” Lidström och Marika Carlsson.

#minkroppminkompis

Strunt samma om kroppen är tjock eller smal, eller vad andra tycker om hur den ”borde” se ut. Du har bara en kropp och den är fantastisk! Häng med i kampanjen #minkroppminkompis på Instagram och Facebook – tillsammans kan vi peppa varandra!

Läs också: Stina Wollter: Varje dag får jag mail från unga tjejer som tycker att de är fula och äckliga

Stina Wollter

I och med att övergreppen på skolan började när jag bara var tolv, och ingen hade formulerat att det var fel, så blev signalen till mig att om man såg ut som jag gjorde så ägde jag inte kroppen längre, berättar Stina Wollter.
Foto: Jessica Lund