Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Stina Wollters sorg – första julen utan pappa Sven

24 nov, 2020 
AINO OXBLOD
Delad bild med Sven Wollter och Stina Wollter.
Stina Wollter sörjer sin pappa Sven Wollter, som gick bort i corona tidigare i november. Nu förbereder hon sig på första julen utan sin far, och undrar hur det kommer bli utan honom. ”Vi ska fira, farsan, och jag hoppas dofterna, tårarna och skratten och lekarna når dej, når er”, skriver konstnären i ett känslosamt inlägg på Instagram.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Ikoniska skådespelaren Sven Wollter gick bort i följderna av covid-19 den 10 november, 86 år gammal. Han hyllades av hela svenska folket, men sörjs så klart närmast av sin familj.

Dottern Stina Wollter skriver nu ett känslosamt inlägg på Instagram, där hon funderar över hur första julen utan pappa Sven kommer bli, och minns hur de alltid bråkade om vems brunkålsrecept som var bäst.

”Inget ar som vanligt. I ar kommer jag inte ha farsan att kivas med om brunkalsreceptet. Det slutade med att vi gjorde varsin sats. Ett ar hade vi blindtest till och med. Stackarna som skulle kaka vagade varken saga bu eller ba. Vart brunkalstjafs blev tradition till slut. Nu ska vi klara oss utan hans jakla kal med vinager i och utan varldens basta tomte”, skriver Stina Wollter på Instagram.

Se också: Sven Wollter har avlidit

Sven Wollter har avliditBrand logo
Sven Wollter har avlidit

Stina Wollters tårar för pappa Sven

Under sin uppväxt blev det en del brokiga jular på grund av skilsmässa och sjukdom, men den senaste tidens julaftnar minns konstnären bara med värme.

Annons

”Men sa manga jular finns anda att minnas. I ar kommer det bli valdigt speciellt. Ett ekande tomrum efter en manniska som aven i vila var som en kamin, ett energicentrum. Konstigt nog kanns det som om det pa nagot vis anda ar kvar...?”, skriver hon på Instagram.

Innan hon riktar frågan till sina följare, och undrar hur de ska fira jul detta speciella år, vänder sig Stina Wollter direkt till sin pappa, och skriver att familjen kommer gråta och skratta tillsammans.

”Vi ska fira, farsan, och jag hoppas dofterna, tararna och skratten och lekarna nar dej, nar er”.

Annons