Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Stjärnorna som gått all in och förändrat sig helt inför en roll

17 jun, 2020 
malin ny
Nicole Kidman i Timmarna
Charlize Theron i Monster, Nicole Kidman i The Hours och Joaquin Phoenix i Joker... Här är stjärnorna som bestämde sig för att gå hela vägen och förändra sig helt inför ikoniska filmroller.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det är vanligt att skådespelare behöver förändra sig utseendemässigt inför en stor produktion – kanske färga håret eller klippa till en ny frisyr. Vissa går dock betydligt längre än så och behöver antingen sitta i sminket i flera timmar per dag eller träna efter ett rigoröst schema.

Här är åtta stjärnor som bestämde sig för att gå hela vägen – och förändra sig totalt inför en filmroll.

Charlize Theron

Charlize Theron i Monster.
Charlize Theron i Monster.

Charlize Theron vann en Oscar för sin tolkning av seriemördaren Aileen Wournos i Monster år 2003, och skådespelerskan går knappt att känna igen i den omtalade filmen. För att få looken var hon bland annat tvungen att bära en slags plastremsa på sina ögonlock och en kräm i ansiktet för att hyn skulle se solskadad ut. Håret som syns i filmen är dock hennes eget.

Annons

– Det var ingen slags lek som vi hade som gick ut på att: “Nu ska vi få Charlize att se ful ut”. Jag ville inte att jag skulle se ut som en karikatyr. Jag ville bara att jag skulle se ut som Aileen, har hon sagt till The Baltimore Sun.

Nicole Kidman

Nicole Kidman som Virginia Wolf i The Hours.
Nicole Kidman som Virginia Wolf i The Hours.

Även Nicole Kidman kammade hem en Oscar när hon gjorde en totalförvandling i sitt utseende för att spela Virginia Wolf i filmen The Hours från 2002. Det ska ha tagit hela tre timmar för ett team att få till Kidmans look i filmen och hon fick även bära en “fejknäsa”.

Annons

– Jag försökte att få fram den hon var genom att bara vara henne istället för att fokusera på det fysiska, även om jag bar näsan och alt det andra. Det var det andra lagret medan det mesta skedde inombords, har hon sagt till The Los Angeles Times.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston förändrade sitt utseende inför filmen Cake.
Jennifer Aniston förändrade sitt utseende inför filmen Cake.

I filmen Cake, från 2014, spelar Jennifer Aniston en kvinna som lever med kronisk smärta. Förutom att Vänner-stjärnan syns osminkad i filmen förberedde hon sig även på ett speciellt sätt inför inspelningarna.

– Jag slutade helt enkelt att träna i två och en halv månad. Jag slutade träna och slutade också tänka på vad jag åt. Jag åt hälsosamt, men mer av allt, har hon sagt till US Weekly.

Annons

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix i Joker.
Joaquin Phoenix i Joker.

Joaquin Phoenix har huvudrollen i Joker från 2019, och för att spela Batmans fiende nummer ett var han tvungen att gå ner hela 24 kilo. I en intervju med The Hollywood Reporter har han sagt att han inte alls mådde särskilt bra av viktnedgången – trots att han fick hjälp av läkare under hela processen.

– Det påverkar dig verkligen mentalt. Du blir galen till slut.

Rooney Mara

Rooney Mara ändrade sin look inför rollen som Lisbeth Salander.
Rooney Mara ändrade sin look inför rollen som Lisbeth Salander.

Rooney Mara såg väldigt annorlunda ut när hon spelade Lisbeth Salander i den amerikanska versionen av The Girl with the Dragon Tattoo.

Annons
Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärerBrand logo
Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärer

Enligt henne själv hade hon inga problem med att förbereda sig mentalt för rollen, utan det svåraste för henne personligen var att vänja sig vid de blekta ögonbrynen.

– Jag var tvungen att vänja mig vid att, okej, det är såhär jag ser ut just nu, har hon sagt i en intervju med Entertainment Weekly.

Hilary Swank

Hilary Swank spelar boxare i Million Dollar Baby.
Hilary Swank spelar boxare i Million Dollar Baby.

Hilary Swank spelar en professionell boxare i Million Dollar Baby från 2004 och var tvungen att träna i flera timmar varje dag för att få fram den fysik som krävdes.

Annons

– Jag tränade typ fyra till fem timmar varje dag, sex dagar i veckan, i tre månader. Jag skulle lägga på mig fem kilo muskler, men det slutade med att jag gick upp tio kilo i muskler. Men det är mitt jobb som skådespelare. Om jag ska spela en boxare, kommer jag att göra mitt bästa för att se ut som en boxare, har hon sagt i en intervju med Emanuel Levy.

Emma Stone

Emma Stone som Billie Jean King.
Emma Stone som Billie Jean King.

Även Emma Stone var tvungen att träna en hel del när hon skulle spela tennisspelaren Billie Jean King i Battle of the Sexes från 2017. Enligt en intervju i Glamour med Stones personliga tränare, Jason Walsh, tränade hon två gånger om dagen och kunde till slut göra marklyft på över 80 kilo.

Annons

Demi Moore

Demi Moore G.I. Jane.
Demi Moore i G.I. Jane.

Demi Moore rakade av sig håret på riktigt i filmen G.I. Jane från 1997 och innan inspelningarna tränade hon med Navy SEAL – det vill säga den amerikanska flottans attackdykare och specialförband, kända för sin extremt hårda träning.

Foto: TT

Annons