Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så fixar du bästa studentplakatet 2023

11 maj, 2023 
Cecilia Persson
Studentplakat
Ska någon du håller kär ta studenten? Då är ett studentplakat något av ett måste! Vi guidar dig till allt du behöver veta samt hur du beställer den bästa varianten.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När häggen snart blommar och syrenen är på gång – då vet vi att härliga tider hägrar. Snart fylls gator och torg av glada studenter som firar att de kan lägga gymnasietiden bakom sig och ta ett första kliv ut i vuxenlivet.

Ett vanligt och minst sagt uppskattat inslag på många utspring, där studenterna likt kalvar på grönbete släpps fria och rusar ut för att mötas av familj och vänner, är studentplakaten som många nära och kära bär med sig till händelsen. Inte minst blir det lättare för studenten som springer ut att hitta sin familj i det stora folkhavet!

Kungen och kronprinsessan Victoria med studentplakat på prinsessan Madeleines utspring när hon tar studenten från Enskilda Gymnasiet 2001

Likt de flesta andra familjer bar även kungafamiljen med sig ett studentplakat när prinsessan Madeleine tog studenten från Enskilda Gymnasiet 2001. Bilden på Madeleine var från 4-5-årsåldern och på skylten hade man fäst två ballonger i den svenska flaggans färeger samt klistrat två urklipp med texten grattis.

Annons
Kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia kronprinsessan Victoria med studentplakat på prinsessan Madeleines utspring när hon tar studenten från Enskilda Gymnasiet 2001

Förutom på studenternas utspring är studentskylten kul att ha med som en av dekorationerna på studentmottagningen efteråt.

ANNONS Fler dekorationer till studentfesten hittar du hos My Perfect Day.

dekorationer till studenten
Klicka på bilden för att se fler fina dekorationer till studentfesten.
Annons

Studentskylt

Numera behöver du inte klippa och klistra ihop en egen studentskylt (om du inte vill det såklart!), utan det är både enkelt och prisvärt att beställa en färdig variant.

Hos Smartphoto kan du enkelt designa ett eget studentplakat genom att ladda upp en bild på studenten som barn och välja en av alla färdigdesignade mallar, samt lägga till den text du vill ha på skylten. Den monteras på en pinne och levereras dessutom med regnskydd - toppen ifall ni skulle ha otur med vädret.

ANNONS Du kan läsa mer och beställa din studentskylt här.

Studentplakat från Smartphoto
Klicka på bilden för att komma direkt till skyltarna,

Allas svarar på 3 vanliga frågor om studentplakat

När ska man beställa studentplakat?

I skrivande stund har Smartphoto cirka 8 dagars leveranstid – så med andra ord är det bra att beställa skylten så snart som möjligt, så att ni inte riskerar att stå utan om personen tar studenten i slutet av maj eller början av juni.

Studentskylt – hur gammal?

Oftast väljer man att ha med en bild på studenten när hen är ett litet barn, men inte från bebistiden. På bilden får studenten gärna göra något kul: kanske har hen klätt ut sig, kladdat ner hela sig eller gör något kul framför kameran? Tänk roligt, men inte (alltför) pinsamt!

Vem beställer studentplakat?

Det vanligaste är att studentens föräldrar beställer en studentskylt till studentens stora dag, inte minst eftersom dessa oftast står närmast studenten samt har tillgång till bilder på personen som barn. Det är dock inget som säger att andra inte också kan ha med ett studentplakat till utspringet. Ju fler, desto roligare!

ALKOHOLFRI RABARBER OCH KOMBUCHA-DRINKBrand logo
ALKOHOLFRI RABARBER OCH KOMBUCHA-DRINK
Annons