Succé för Mia Skäringer – så mycket pengar tjänade hon på sin turné

Porträtt av Mia Skäringer som gör succé med sin föreställning.
Mia Skäringer har just gått i mål med Avig Maria – no more fucks to give, en hyllad scenföreställning som lockat mycket publik. Nu står det nämligen klart att stjärnan har sålt över 300 000 biljetter sammanlagt – och därmed även dragit en hel del pengar.

I början på november i år stod det klart Mia Skäringer är större än Håkan Hellström. Anledningen? Hon lyckades med bedriften att fylla Scandinavium i Göteborg hela sex gånger – och därmed bli rekordhållare på arenan.

”Glöm Håkan Hellström och Bob Dylan”, skrev Göteborgs-Posten i samband med att det nya rekordet offentliggjordes.

Det var i mars förra året som Mia Skäringer presenterade sin nya scenföreställning Avig Maria – no more fucks to give. Hon beskrev showen som ”En hyllning till kvinnan – den feminina energin. Att få vara allt. Ful, vacker, stark, svag, jag. Frigörelse. Berättelsen om mig” – och på bara åtta minuter sålde hon ut två stora arenor.

Sålt över 300 000 biljetter

Nu har det gått ett år och åtta månader sedan Mia Skäringer först avslöjade sina turnéplaner – och i dagarna gjorde hon sin sista föreställning i Kristianstad i Skåne.

”Kristianstad – fy fan vilken värdig avslutning ni tog mig på. Tack för allt”, skrev Mia Skäringer bland annat på Instagram efter showen.

Mia Skäringer om sin utbrändhet: ”Kan bli riktigt dålig”

Väl i mål står det klart att det sålts över 300 000 biljetter till Avig Maria – no more fucks to give, och succén är därmed ett faktum – både när det kommer till engagemang och pengar.

Snittpriset på en biljett är 495 kronor, vilket innebär att endast biljettförsäljningen omsatt cirka 150 miljoner kronor.

– Ja, vad ska jag säga. Jag är så lycklig att få säga allt jag säger i min föreställning under en hel turnésväng till. Jag väntade så länge på att kunna formulera mig och att hitta orden så det tåls verkligen att sägas igen och igen, sa hon på sin sajt en av alla gånger när föreställningen förlängdes.

Tredubblat omsättningen

Redan i fjol när Mia Skäringer hade premiär med sin scenföreställning ökade omsättningen rejält i hennes och maken Gabriel Lazárs bolag.

Mia Skäringers
Globen-rekord

Under 2018 nästan tredubblades omsättningen, och landade på cirka 15,3 miljoner kronor. Året innan var samma siffra 5,7 miljoner kronor. Parets bolag har sammanlagt tillgångar på över 50 miljoner kronor, enligt en tidigare sammanställning av Expressen.

Foto: TT

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: