Svenska superartisten Avicii är död – blev bara 28 år

Den svenske världsartisten Tim "Avicii" Bergling har påträffats död i Oman, det meddelade hans presskontakt fredagen den 20 april 2018.

Under fredagen kom beskedet att Tim Bergling, känd som Avicii, är död.

– Han befann sig i Muscat, Oman och påträffades död under fredag eftermiddag lokal tid, skriver artistens presskontakt Ebba Lindqvist, enligt Aftonbladet.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, är död.”, skriver Ebba Lindqvist på fredagskvällen.

Avicii har dragits med hälsoproblem tidigare men det är i nuläget oklart vad som orsakade hans död.

Aviciis familj

Avicii var son till svenska skådespelerskan Anki Lidén och hennes man Klas Bergling samt halvbror till programledaren Anton Körberg. Han blev 28 år.

”Familjen är förkrossad och vi ber er att visa hänsyn och lämna dem ifred i denna svåra tid. Inga fler uttalanden kommer att göras”, skriver Aviciis presskontakt Ebba Lindqvist, enligt Aftonbladet.

Polisen i Oman vet vad som orsakade dödsfallet men vill inte gå ut med det.

– Vi har all information, vi vet vad som hänt, men vi släpper inte det till media, säger en polis med insyn i fallet till SVT.

Öppet brev från Aviciis föräldrar

Dödsbeskedet ledde till reaktioner över hela världen. Världsartister som Madonna och Wyclef Jean hyllade honom i sociala medier och tusentals fans har sörjt sin idol.

Några dagar efter dödsfallet skrev Tim ”Avicii” Berglings föräldrar, Anki Lidén och Klas Bergling, ett öppet brev via presskontakten Ebba Lindqvist.

”Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar. Tack för de initiativ som tagits för att hedra Tim, som samlingen på Sergels torg, kyrkklockor som spelat hans musik och tysta minuter runt om i världen. Med kärlek, familjen”, skriver de i brevet.

Videon kunde inte hittas

Läs också: Det här betyder namnet Avicii