Tareq Taylor om lättnaden efter inspelningen: ”Spänningarna har släppt”

Zafer Taylor, Tareq Taylor och Seif Daoudi på pressbilden för Tareq Taylors matresa i SVT.

Foto: Peter Carlsson/SVT

Tareq Taylors matresa till Jerusalem tillsammans med sin pappa och bror har verkligen påverkat den kände kocken på djupet. I det sista avsnittet av Tareq Taylors matresa blir det känslosamt och kärleksfullt.
– Alla de här spänningarna som jag tror att vi alla har haft innan resan har släppt, säger han i avsnittet.

I Tareq Taylors matresa i SVT har vi kunnat följa den folkkära tv-kockens kulinariska resa till Jerusalem, där han har ätit sig igenom staden tillsammans med sin pappa Seif Daoudi och yngre bror Zafer Taylor. Pappa Seif är född i Jerusalem, men det här är första gången på 40 år som Tareq är tillbaka i staden. Och förutom att resan har kantats av mängder av god mat, har den också handlat mycket om att stärka familjebanden.

0:27

Efter reklamen: 5 Saker du inte visste om Tareq Taylor

(0:27)

Slå på ljud

Tareq Taylors uppväxt med mamma och bror

Tareq Taylor och hans bror Zafer Taylor växte upp i Malmö, tillsammans med sin mamma Annie Taylor som skilde sig från Seif när barnen var små och som försörjde sig tack vare tre olika jobb. Tareq Taylor har tidigare berättat för allas.se att han träffade sin pappa varannan helg. Även om Seif alltid fanns där för sina barn har kontakten inte alltid varit den bästa, berättade Tareq Taylor då.

Seif Daoudi, Zafer Taylor och Tareq Taylor i programmet tareq Taylors matresa i SVT.

Seif Daoudi, Zafer Taylor och Tareq Taylor på resan i Jerusalem.

Foto: SVT

Resan till Jerusalem och Palestina är deras första gemensamma, och under säsongens gång har vi fått följa de tre när de upptäcker både ny mat – och nya saker om varandra och sig själva.

Tareq Taylor om resan med sin pappa och bror

I det allra sista avsnittet reflekterar Tareq Taylor över sina nya upplevelser, och också över tillvaron i stort.

– När det gäller Zafer, mig och pappa har jag nog längtat efter den här tiden tillsammans i så otroligt många år. Jag älskar att vara tillsammans med pappa och Zafer, jag tycker att det är helt fantastiskt, säger han i programmet.

Tareq Taylors tuffa period: Var ett helvete

Han berättar också om hur han ibland oroar sig över att han prioriterar sitt jobb till förmån för sin familj och sina vänner. Och hur han tror att hans arbetsmoral formats av mamma Annie, som under hela hans uppväxt kämpade hårt för att få ekonomin att gå ihop. Även om Tareq Taylor älskar det han gör, spirar en oro över framgångens baksida. Något som även hans bror Zafer, som själv är musiker, konstnär och bland annat tillverkar egna surfbrädor, tar upp.

– Jag har känt att jag älskar dig och jag vill att du ska vara lycklig. Och sen har jag tänkt att du har dödat det som vi gjorde förr och som du tyckte var så kul. Du är densamma fortfarande, jag vill bara inte att du ska jobba bort all tid. Sen sitter du där när du är gammal med ditt Trump Tower och säger: "Vad fan har jag gjort?”, säger han i programmet till sin storebror.

Tareq Taylor vill tillbringa mer tid med familjen

För Tareq Taylor har den gemensamma resan inte bara resulterat i att han har fått en bättre bild av Jerusalem och sina rötter, utan också att han har kommit sin familj närmare. Han hoppas att de i framtiden ska umgås ännu mer ihop.

– Det bästa just nu är att alla de här spänningarna som jag tror att vi alla har haft innan resan, har släppt. I alla fall för egen del, så känner jag mig väldigt lugn just nu. Jag hoppas verkligen att vi kommer att hänga mycket mer efter den här resan.

Zafer Taylor spelar musik och Tareq Taylor och Seif Daoudi lyssnar i bakgrunden.

Zafer Taylor underhåller med musik i det sista avsnittet av Tareq Taylors matresa.

Foto: SVT

Även pappa Seif är tacksam och glad över att ha fått visa sina söner sin födelsestad. Han tror också att de har kommit närmare varandra tack vare allt de varit med om på resan.

– Det var alltid en bit som fattades. Den här biten. Jag tror att den har kommit på plats nu, säger Seif i programmet.

Tareq Taylors matresa sänds den 16 februari klockan 21.30 i SVT1 och på SVT Play.