Tareq Taylors livsbeslut efter svåra olyckan med frun

När kocken Tareq Taylor precis hade gift sig var han och hans fru med om en svår trafikolycka. Men krisen som var på väg att rasera allt, gjorde dem också starkare. "Man måste ta nya steg", säger han i Nyhetsmorgon i TV4.

I höst tog Tareq Taylor hem segern i tv-programmet ”Kockarnas kamp”.

Tidigt i sin kockkarriär bestämde sig Tareq Taylor för att alltid gå till jobbet med ett leende och försöka se det positiva i livet. Men i Nyhetsmorgon i TV4 berättar han också om en av sina svåraste kriser.

Slå på ljud

Svår trafikolycka

För över 20 år sedan gifte sig Tareq Taylor och hustrun Kristina i Australien. Men bara ett halvår efter giftermålet var paret med om en svår trafikolycka.

– Den där olyckan förändrade väldigt mycket i våra liv. Egentligen ställde den allt på sin kant. Vi var i ett steg där vi var unga, odödliga, kära upp över öronen och tänkte att livet låg framför våra fötter. Men på en tiondels sekund förändras allt, säger han i Nyhetsmorgon i TV4.

Hustrun fick mycket svårare skador än Tareq Taylor. I programmet berättar kocken att det tog henne många år att lära sig hantera smärtorna.

Tareq Taylor i Kockarnas kamp.

Tareq Taylor i Kockarnas kamp. Foto: TV4

”Man måste ta nya steg”

För paret blev det viktigt att försöka se vad som låg framför dem snarare än vad de hade gått miste om.

– Men det är mycket lättare för mig att säga som inte drabbades av nackskadan på det sättet som min fru. Men det finns ändå en styrka i att blicka framåt med öppna ögon, i stället för att stänga dem och känna att livet är slut. Man måste ta nya steg.

Tareq Taylor.

Tareq Taylor. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Han tror också att de tagit sig starkare ur krisen.

– Jag tror att vi är starkare i dag än vi någonsin varit, och det blir man ju med åren också när man går igenom kriser. Det är nog många gånger vi tänkt: ”Vad fasiken, ska det vara så här svårt?” Men i de stunderna när man står på spetsen och balanserar måste man ta sig tillbaka till varför vi gifte oss, säger Tareq Taylor i Nyhetsmorgon.

Se hela intervjun här:

Läs också:

Tareq Taylors ätbara favoritblommor!