Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Tareq Taylor berättar om tuffa uppväxten

15 aug, 2022 
Michaela Mastad
Fotograftt
Tareq Taylor
Det går bra för stjärnkocken Tareq Taylor med en succékarriär och ett kärleksliv som blomstrar. Men vägen dit har inte alltid varit lika enkel. Nu berättar han om den tuffa uppväxten med ekonomiska svårigheter och mobbning.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Karriären går bara spikrakt uppåt för stjärnkocken Tareq Taylor. Han har medverkat i flera kända tv-program som Stjärnorna på slottet, Bäst i köket och i Trädgårdstider. Dessutom toppat med det finaste man kan bli inom svensk television – årets julvärd. Men vägen till framgång har inte alltid varit lika enkel. I en ny intervju med Hemmets Journal berättar han om den tuffa uppväxten som bestod av mobbning och ekonomiska svårigheter.

Se också: Tareq Taylor och Sofia "PT-Fia" Ståhls kärlekshistoriaBrand logo
Se också: Tareq Taylor och Sofia "PT-Fia" Ståhls kärlekshistoria

Tareq Taylor om att leva under ekonomisk press

Revansch och trygghet är två faktorer som har drivit Tareq till den framgångsrika kock han är i dag. Det grundar sig i när han var barn och såg hur det slet på hans föräldrar att leva under en ekonomisk press.

Annons

– Min barndom utan pengar har nog varit en starkare drivkraft än jag kanske insett. Som vuxen har jag önskat att ta mig själv till en annan plats, där ekonomin inte är ett hot, säger han i intervjun.

Något som har satt sina spår i Tareq är familjens ekonomiska tillvaro. Där kronofogden till slut stod och bankade på dörren för att göra utmätningar.

– Mamma hade verkligen inga pengar. Hon hade fem olika jobb – var dagmamma, körde taxi och buss, delade ut tidningar – och sjöng dessutom i operakören på Malmö stadsteater. Till slut läste hon in Komvux och blev lärare.


Stjärnkocken om mobbningen i skolan

Tareq berättar att även skolan var ett helvete, där de andra killarna mobbade och hånade honom, även fysiskt. Men det fick en vändning efter åttonde klass när skolans snyggaste tjej fick upp ögonen för honom.

– Det lyfte min självkänsla ordentligt. Jag och min bror Zafer hade också börjat surfa. Det gav oss ännu mer självförtroende.

Några år senare kom Tareq Taylor att bli chef över ett par av sina gamla mobbare. I rollen som kökschef på en restaurang var det Tareq som fördelade jobben och godkände deras ledighet.

– Visst bubblade det upp saker inom mig men jag insåg snabbt att det absolut inte gav mig något att tvinga dem att skala lök eller jobba på helgerna, säger han och fortsätter:

– Jag har egentligen aldrig tyckt illa om mina mobbare – du måste kunna skilja på handlingar och på människan. Det var dåligt det de gjorde men de är ju inte dåliga människor för det.

Källa: Hemtrevligt.se

Se också: Tareq Taylor om tårar, romantik och oätlig matBrand logo
Se också: Tareq Taylor om tårar, romantik och oätlig mat
Annons