Therése Cedergren: Bond kan visst vara en kvinna, Daniel Craig

Foto: Nicola Dove/DANJAQ, LLC and MGM

Therése Cedergren älskar Bondfilmerna – men hon är besviken på att Daniel Craig inte tycker att Bond kan spelas av en kvinna. År 2021 är det dags att tänka nytt.

James Bond ska inte spelas av en kvinna! Orden kommer från 53-årige skådespelaren Daniel Craig, som ju spelat Agent 007 i flera Bondfilmer.

Se också: Joanna Lumley om kyssarna med Bond-stjärnorna

0:45

Efter reklamen: Joanna Lumley om kyssarna med Bond-stjärnorna

(0:45)

Slå på ljud

Den nya Bond-filmen No time to die har premiär siste september. Jag längtar må ni tro till att se den 25:e officiella Bondfilmen. Men det blir sista gången vi ser Craig i filmerna. Jag tycker det är synd att han slutar. För är det något jag går i gång på så är det Bond. Och Craig levererar det man vill ha. Han är manlig, sexig och intelligent. En gentleman som gillar starka kvinnor och som han har heta möten med.

My name is Bond, Jane Bond.

Men att han nu pensioneras som Bond har satt i gång intensiva spekulationer om vem som blir hans ersättare. Kan det bli en kvinna för första gången som axlar rollen? Tänk vad supercoolt utropar jag entusiastiskt!

“My name is Bond, Jane Bond.” En kvinna som tar plats och är cool och sexig. Och som förför män med sin charm och look när hon inte kämpar mot skurkar. Men det där har Craig en åsikt om. För inte vem som helst får bli en av filmhistoriens populäraste actionhjältar.

Vi låter en riktigt sexig hunk spela 007 och en lika sexig kvinna spela 008.

Snart pensionerade Bond tycker att kvinnor i stället förtjänar roller som inte är skrivna för män. ”Det borde helt enkelt finnas bättre roller för kvinnor”, har han uttalat sig till brittisk media.

”Varför ska en kvinna spela James Bond när det borde finnas en lika bra roll som James Bond, fast för en kvinna?” Intressant tolkning av det hela. Men jag har världens idé på hur vi löser problemet och kanske filmbranschen redan har tänkt på det. Nämligen - paret Bond. Vi låter en riktigt sexig hunk spela 007 och en lika sexig kvinna spela 008.

Efter att Bond fängslat sin publik i snart 60 år är det nog dags att tänka nytt.

För kan det bli hetare än ett Bondpar. Ett passionerat möte mellan man och kvinna som tillsammans utsätter sig för faror för att rädda världen. Men när jag tänker efter så kanske det inte heller blir en bra idé? Det kanske blir för pretto, förutsägbart? Hm!

Oavsett så kommer diskussionerna fortsätta tills det är dags för nästa film. Vem blir nya Bond? Man eller kvinna? Jag hoppas det blir en kvinna oavsett för helt ärligt, är det inte dags att tänka nytt så här 2021.

Testa dig själv: Vilken James Bond är du?

Undra vad skaparen Ian Fleming skulle säga om den fiktiva brittiska spionen som skapades 1953, blev kvinna? Nu är han ju död men han kanske inte haft något emot det heller. För efter att Bond fängslat sin publik i snart 60 år är det nog dags att tänka nytt. På ett eller annat sätt.

Se också: 5 filmer på bio i höst som du kanske vill se

1:43

Efter reklamen: 5 filmer på bio i höst du kanske vill se

(1:43)