Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Thorsten Flincks stora sorg över relationen med dottern Félice Jankell

13 dec, 2022 
Simon Nilsson Larsson
Thorsten Flincks stora sorg över relationen med dottern Félice Jankell

Att systrarna Jankell inte hade en lätt uppväxt har de berättat om vid flera tillfällen.
Nu berättar deras pappa Thorsten Flinck om hur ledsen han är över att han inte har någon relation med den äldsta dottern Félice.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Som dotter till journalisten Annika Jankell, 60, och skådespelaren Thorsten Flinck, 61, föddes Félice Jankell, 30, in i offentligheten. Hon valde att fortsätta i rampljusets spår och blev skådespelare även hon.

Kändisbarnen som är bästa vänner – tack vare sina föräldrarBrand logo
Kändisbarnen som är bästa vänner – tack vare sina föräldrar

Någon enkelt uppväxt hade hon och lillasystern Happy Jankell inte. Något de båda två har berättat om vid flera olika tillfällen. Deras fars liv präglades av missbruk och Thorsten Flinck har själv erkänt att han inte varit så bra som han kunnat.

– Jag kan bli väldigt ledsen över att jag inte... att jag inte fick göra pappagrejen när barnen var 6-7 år, sade han tidigare i Malou efter tio.

”Jag är inte uppväxt med min pappa alls”

När Félice Jankell gästade Bianca Ingrossos talkshow tidigare i år berättade hon hur det var att ha Thorsten Flinck som far.

Annons

– Jag är inte uppväxt med min pappa alls. Mamma var ensamstående med mig och min syster, och pappa mådde inte så bra när jag växte upp. Han var missbrukare, sade Félice Jankell i programmet.

Hon tillade:

– Att leva med en missbrukare, eller att ha det väldigt nära en, är en otrolig kamp och det tar väldigt mycket på hela ens själ och hjärta. Men att också ha det när man är liten och går till skolan och alltid veta att det är en löpsedel och alltid bemöta det. Det var jättejobbigt. Och eftersom jag är storasyster tror jag att jag ville skydda Happy väldigt mycket och att jag ville skydda mamma.

Så är relationen i dag

I programmet berättade hon också hur deras relation ser ut i dag.

– Pappa har Happy kontakt med, men jag har inte så bra kontakt. Det här låter hemskt, men jag har inte pratat med min pappa på elva år.

I en ny intervju med Expressen bekräftar Thorsten Flinck sin dotters ord.

– Jag och Felicé, vi har ingen bra relation, vi har ingen dålig relation – vi har ingen relation alls, säger han och fortsätter:

– Det har blivit så, jag är mycket ledsen för det. Men av olika anledningar så ser det ut så i dag.

Foto: TT

Annons