Tina skapar – ny blogg på allas.se

Tina Gustafsson är ny bloggare på allas.se

Foto: Christina Uhlin

Äntligen kan vi på allas.se presentera en ny blogg. Det är Tina Gustafsson som startar sin handarbetsblogg hos oss. Läs mer om Tina och inspireras här!

Vi på allas.se har den stora äran att få välkomna ännu en bloggare till vår bloggfamilj – som redan består av profiler som Fredriks Fika, Maria Montazami och Sanna Lundell. Den som nu börjar blogga hos oss, under namnet Tina Skapar är ingen mindre än Tina Gustafsson. Lär känna henne här!

Detta är Tina Skapar

Vem är du?

– Jag bor i Helsingborg med min make och våra två döttrar och jag älskar att jobba med handarbete. Jag har helt enkelt svårt att sitta stilla och inte göra saker. Däremot kan jag lika gärna sitta med en bra deckare eller bege mig ut och springa. Jag har jobbat som inredningsredaktör på Allers sedan 1990, berättar Tina Gustafsson.

Vad kan vi förvänta oss att få se och göra med dig i bloggen?

Fakta: Tina Skapar

Namn: Tina Gustafsson
Familj: Make och två döttrar
Bor: Helsingborg
Andra intressen: Fotboll, framförallt Liverpool
Blogg: Tinaskapar.allas.se

– Allt från de stora grejerna, som att måla om uterummet, till små saker som att göra servettringar. Ni kommer också få se misslyckanden, säger Tina och fortsätter:

– Jag tror på att man inte ska vara rädd för att misslyckas, utan att man alltid ska ge sig på det igen. Det behöver inte alltid vara perfekt. Jag tycker verkligen att det är något väldigt charmigt med en julkrans som är lite spretig eller om man gjort något med lera som inte ser perfekt ut. Om man ser att något är handgjort är det bara SÅ charmigt.

Vad tycker du bäst om att skapa?

– Åh, jag älskar verkligen variationen. Jag kan gå igång totalt på att riva ner tapeten från en vägg, men sen kan jag tröttna på det stora och grotta ner mig i något smått. Just nu gör jag exempelvis små krokhängare i läder, berättar Tina.

Det ska vara avslappnande med handarbete

Virka stadig korg – gratis beskrivning

– Jag skapar saker morgon, middag och kväll. När jag är igång med ett projekt så planerar jag redan nästa. Men jag påbörjar aldrig något nytt förrän jag är klar med det senaste. Det ska vara avslappnande med handarbete eller målning, om jag inte gör klart något så blir det bara ett stressmoment istället.

Har du tips på något speciellt man borde skapa i dag?

Åh här nere i söder är det ju så mycket fläder nu! Kanske kan man göra en flädersnaps till midsommar?

Slutligen: Vad skapar du och pyntar med inför midsommar?

– Blommor – lupiner är ett måste – jag älskar dem. De är midsommar för mig. Ett stort fång lupiner ska stå på midsommarbordet. Jag gör även små bordsdekorationer och midsommarkransar på väggen. Så länge det finns så mycket gratis att hämta i naturen har jag svårt att motstå det.

– Däremot blir det inga blomsterkransar i håret. I vanliga fall har döttrarna på sig dem i tre minuter och sen åker de av. Då sätter jag hellre en liten vacker blomma i håret. Det blir ju väldigt speciellt i år när man inte firar midsommar tillsammans med andra.

Se mer. Bakom kulisserna – Tina stylar en bild med en virkad korg.

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: