Tittarnas kritik efter TV4:s avslöjande om deltagarna i Farmen 2021

Anna Brolin ska programleda Farmen 2021 som nu får kritik på grund av deltagarna.

Foto: TT

Deltagarna som medverkar i Farmen 2021 är presenterade.
Ett avslöjande som kom att väcka stark kritik bland tittarna mot TV4.
”Hur i hela friden”, skriver en tittare på Facebook.

Redan på söndag är det premiär för den fjortonde säsongen av TV4:s Farmen. Nytt för i år är att Anna Brolin leder programmet, detta efter att det avslöjats att Paolo Roberto ersatts från sin tidigare roll.

TV4 om deltagarna i Farmen 2021

Under måndagen presenterades de 17 deltagare som nu ska göra upp om vem som kammar hem vinsten på en halv miljon kronor. Det var en blandad skara med båda yngre och äldre personer, alla med helt olika livserfarenheter.

Quiz: Vad kan du om programledarkvinnorna i Nyhetsmorgon?

I ett pressmeddelande förklarade kanalen att de var väldigt nöjda med den mix av deltagare de lyckats plocka ut till programmet.

– Vi är lite extra nöjda med mixen av deltagare i år. Det här är människor som inte är rädda för att hugga i, i alla fall de flesta av dem. Jag tror att tittarna kommer bli imponerade över hur de tar sig an utmaningarna, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4.

Tittarnas ilska efter avslöjandet – hårda kritiken innan premiären

Tittarna däremot verkar inte lika glatt överraskade. Efter att deltagarna delats i sociala medier riktades snabbt hård kritik mot TV4 från flera tittare på Facebook. Bland annat menade vissa att det kändes opassande att inspelningarna skett under den pågående coronapandemin.

”Det enda rätta vore väl att pausa denna typ av program nu under den värsta pandemin”, skriver en tittare.

Det visade sig även dyka upp en hel del kritik gentemot att många av deltagarna kommer från Stockholm. Hela åtta av sjutton är nämligen bosatta i huvudstaden, en detalj som visar sig väcka starka reaktioner.

”Tv4- hur görs urvalet egentligen? Vore det inte rimligt att välja deltagare väl utspritt från hela landet? För inte är det väl övervägande Stockholmare som söker?”, skriver en tittare.

Så åldrades karaktärerna i Vår tid är nu – jämför bilderna

”Korkat av TV4 i planeringen av deltagare. I Sthlm - Uppsalaområdet är det 10 deltagare. Hur i hela friden rimmar detta då Sverige består av så många fler kommuner än dessa. TV4 visar, återigen, att man inte ser hela Sverige utan det är bara Sthlm som verkar gälla.”, skriver en annan.

TV4 avslöjar okända detaljerna kring urvalet av deltagare

När Hänt når TV4 berättar de hur man hanterat coronapandemin under inspelningarna.

– Alla deltagare i Farmen satt i enskild karantän på hotellrum i tio dagar innan inspelningsstart. Under inspelningarna följdes naturligtvis alla riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och alla beslut på plats fattades i nära samarbete med vår produktionsläkare, säger Joel Bendrik, exekutiv producent.

Carolina Gynning är gravid: ”Mirakel”

Han avslöjar även att de haft en annan taktik än tidigare gällande vilka deltagare de castat till säsongen.

– Urvalet i år var lite annorlunda mot tidigare år. Bland annat hade vi en lägre högstaålder och la större vikt vid deltagarnas grundhälsa.

Farmen sänds måndag till torsdag klockan 19:30 samt på söndagar klockan 20:00. Premiären sänds söndagen den 10 januari 20.00 på TV4 och TV4 Play.