Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Tomas Brolins son följer i pappas fotspår – här är Sebastian i dag

12 apr, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Tomas och Sebastian Brolin
Fotbollslegendaren Tomas Brolin är pappa till två barn. Sebastian och Lisa heter det, och sonen har valt att gå i sin fars fotspår.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
6 sevärda svenska serier och filmer på NetflixBrand logo
6 sevärda svenska serier och filmer på Netflix

1994 tog Sverige VM-brons i USA, och då var Tomas Brolin en av de bärande spelarna i laget. Han gjorde själv tre mål och spelade fram till flera andra, och när turneringen sammanfattades fick han en plats i världslaget – något som är väldigt sällsynt för en svensk fotbollsspelare.

Karriären avslutade han resan som 28-åring, och hade då spelat för klubbar som Parma, Leeds United och Crystal Palace.

När det kommer till privatlivet är Tomas Brolin sedan 2013 gift med Marielle Brolin. Deras bröllop hölls i Las Vegas på hennes 41-årsdag.

Annons

Innan de träffade varandra hade Brolin ett förhållande med fotomodellen Susan Hardenborg. 2001 fick de tillsammans sonen Sebastian Hardenborg Brolin.

Sebastian Hardenborg Brolins fotbollskarriär

Han fyller snart 22 år, och har likt sin pappa satsat på fotbollen. Sebastian har tidigare spelat för bland annat i IFK Värnamo och Hudiksvalls FF, och värvades förra året till Hammarby TFF, som är Bajens talanglag i Ettan.

Tomas Brolin har tidigare sagt att han finns där för att stötta sonen.

– I dag är jag själv ganska ”laid back” med fotbollen. Men jag har ju en son som spelar fotboll där är jag lite agent och mentor till honom. Det är där jag lägger ner det fotbollsmässiga krutet, säger han i P4 extra – gästen.

– Jag finns där, kommer Sebastian och frågar så är jag där och stöttar. På senare år har han frågat mig mer, då han har förstått att jag varit en hyfsad spelare och har mycket erfarenhet, fortsätter Tomas Brolin.

Annons

Sonen: Jämför mig inte med pappa

Sebastian Hardenborg har själv uttalat sig om hur det är att ha en av Sveriges största fotbollsstjärnor som pappa.

– Jag är min egen person och fotbollsspelare. Jag vill bli så bra som jag kan och det är det jag tränar för. Jag jämför mig inte med någon och speciellt inte pappa. Han är en stor inspiration för mig och jag är stolt över hans karriär men nu fokuserar jag på min karriär, säger Sebastian Brolin i en intervju med Fotbollslivet.se.

Från sitt förhållande med Chatrine Strömberg har Tomas Brolin också dottern Lisa.

Foto: TT

Annons