Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Tomas Ledins besked – kliver av scenen

08 aug, 2018 
Henrik Högström
Tomas Ledin har genom åren dragit mängder av folk till sina spelningar. Men nu meddelar den folkkära artisten att han tar en paus från scenen. ”Jag tänker kliva av scenen i ett par år”, säger Tomas Ledin till Expressen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tomas Ledin är en av Sveriges mest uppburna artister. Och inte minst under denna årstiden när Sommaren är kort är ett givet inslag i etern (även om låten, för en gångs skull, inte besannats).

Sedan debuten på tidigt 70-tal har Ledin släppt skivor och turnerat med andra eller i eget namn. Nu meddelar dock 66-åringen att han kommer att ta en paus från scenen.

Anledningen är att Ledin vill ha mer tid för frun Marie och ”vanligt” umgänge.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Det är så enkla saker, att få umgås med Marie, familjen och vänner. Att kunna gå på de där festerna som jag tackat nej till i ett par år. Jag har stått på scen nästan varje helg, säger Tomas Ledin till Expressen.

Tomas Ledin under inspelningen av filmen En del av mitt hjärta
Tomas Ledin under inspelningarna av En del av mitt hjärta. Foto: IBL

Har de bästa låtarna framför sig

Ledin, som uppträdde i Lotta på Liseberg häromdagen, kommer dock inte att packa ner gitarren direkt.

Annons

Under hösten ska showen ”Skarpt läge” ut på turné. Men sedan får det alltså vara bra under ett tag.

– Jag tänker kliva av scenen i ett par år, säger Tomas Ledin till tidningen.

En av Ledins stora hits är Snart tystnar musiken från 1990. Fast det verkar inte gälla för egen del. Även om Ledin tar en paus från turnerandet så lär musiken fortsätta flöda från pennan/gitarren.

– Mer eller mindre varje dag sätter jag mig ner och komponerar. Jag tror fortfarande att jag har de bästa låtarna framför mig. Och det tror jag är en stor del av drivkraften, säger Tomas Ledin till Aftonbladet.

Beskedet om pausen kommer annars i en period när Ledin är mer aktuell än på länge. Förutom turnén i höst pågår även inspelningen av en musikalfilm baserad på hans låtar.

Ledins låtar blir musikalfilm

Filmen En del av mitt hjärta spelas för närvarande in med skådespelare som Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Pernilla August, Johan Rheborg, Shima Niavarani och Johan Ulveson. Tomas Ledin låter filmarna sköta produktionen men har en exekutiv roll när det gäller musiken.

– Jag godkänner inspelningarna och sångpåläggen och det låter fantastiskt, säger han till Aftonbladet.

– Jag är försiktig och vill ju mina låtar väl. Så när man släpper iväg dem så måste jag känna att det är på riktigt.

Annons