Tommy Körberg 70 år – så firar han

Artisten Tommy Körberg fyller 70 år den 4 juli. Sin vana trogen fortsätter han att skjuta upp pensionen och firar födelsedagen på scen. "Jag kommer ju sjunga tills jag stupar", säger han till Aftonbladet.

Tommy Körberg fyller jämt och firar 70-årsdagen med att stå på scen på Fridas i Varberg. Hit har han återvänt en rad somrar och årets sejour blir den sextonde i ordningen. Senare under sommaren bär det av till Trosa och Dalhalla innan det är premiär för musikalen Lola i september.

Till Aftonbladet säger Tommy Körberg att han kommer att fira födelsedagen där han trivs bäst – på scen. Att ställa till med någon stor fest är inget för honom.

Blir nervös av fester

– Nej, det är inte min melodi. Jag blir nervös av sånt. Såna här utrerade hyllningar med överraskningar som jag inte vet vad det är. Jag blir nervös när det är mycket folk. Förutom när jag står på scenen.

När han fyllde 60 år var det samma visa.

– För tio år sen så var det trevligt för då var det premiären av Mamma Mia!-filmen, så jag var där med Meryl Streep och alla dem. Jag stod där och smygrökte på balkongen med henne, det var roligt, säger Tommy Körberg.

Meryl Streep i filmen Mamma Mia.

Meryl Streep i filmen Mamma Mia. Foto: IBL Bildbyrå

Tommy Körbergs pension

Några planer på att gå i pension finns inte.

Så länge rösten och lusten finns tänker han fortsätta. Förebilden är Tony Bennett som vid 91 års ålder fortfarande gör en hel sommarturné.

Men helt allena på bemärkelsedagen kommer Tommy Körberg inte att vara. Familj och vänner kommer förstås att finnas på plats i Varberg under födelsedagskvällen. I helgen är han ledig och då väntar antingen skaldjursfrossa eller havskräftor.

Tommy Körberg under adventskonserten

Foto: IBL Bildbyrå

På frågan om vad han önskar sig blir Tommy Körberg tvungen att tänka efter.

– Åh, det är en så svår fråga… Jo, jag önskar mig att få se Prag och Budapest. Det har jag på min ”bucketlist”. Det är egendomligt att jag aldrig varit där och jag vet att det är två väldigt vackra kulturstäder. Och så önskar jag att Donald Trump inte ställer till det för mycket. Men det har han väl redan gjort, det kan nog inte bli värre, säger han till Aftonbladet.

Läs också:

Tommy Körbergs stöd till sonen Anton i sorgen efter Aviciis död

 

Tommy Körberg: ”Jag har svikit men aldrig blivit sviken”

Tommy Körberg om första mötet med frun