Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Tommy Körbergs skolkritik: "Så rädda för att göra fel"

26 jun, 2018 
Helena Sjögren
Tommy Körberg vill ge sina barn modet att misslyckas. I podcasten "Värvet" riktar han kritik mot den svenska skolan. "Vi är så rädda för att göra fel", säger han.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tommy Körberg har tre barn med tre olika kvinnor och som är födda under tre olika decennium – sonen Anton Körberg, född 1977, sonen Erlend Körberg, född 1996, och dottern Elvira, född 2009.

I Kristoffer Triumfs intervjupodcast ”Värvet” pratar Tommy Körberg bland annat om faderskapet.

– En bra pappa är någon som uppmuntrar barnet att inte vara rädd att göra fel och att behålla sin nyfikenhet så mycket som möjligt. Och någon som ser till att omgivningen inte stöper en i en form där man inte vill hålla till, säger han i podcasten.

I tidigare intervjuer har Tommy Körberg sagt att han under perioder av sitt liv varit en väldigt frånvarande pappa till sina barn. Det faktum att han själv växte upp utan en riktig fadersgestalt tror han kan ha påverkat.

– Man skäms över att man inte räckte till. Att jag inte ansträngde mig mer. Men å andra sidan, man har ett liv och du ska försöka göra det bästa av det, sa han i podcasten ”Pappasnack” 2017.

Tommy Körberg om skolan

Tommy Körberg säger att de viktigaste egenskaperna som förälder är att vara uppmuntrande och finnas där som ett stöd.

Annons

– Som jag tror även att en make ska vara. Man ska uppmuntra sin maka och försöka stötta i stället för att stjälpa, säger Tommy Körberg i podcasten.

Tommy Körberg och hustrun Ann-Charlotte Nilsson på öppningen av ABBA The Museum i Stockholm i maj 2018.
Tommy Körberg och hustrun Ann-Charlotte Nilsson. Foto: IBL Bildbyrå

I podcasten passar han också på att rikta en känga mot skolan, som han beskriver som lite bakvänd, men också mot samhällsklimatet i stort.

– Vi är så rädda för att göra fel. Vi har blivit ängsligare än vad vi var tidigare. När jag röjde runt på 60-talet var det lekfullt, nu tar folk kort när folk drunknar. Var är vi på väg? Jag blir lite misantropisk.

Men på den raka frågan om Tommy Körberg tycker att han själv har blivit en bra pappa till sina barn kommer svaret blixtsnabbt.

– Nej, det skulle jag inte våga säga.

Läs också:

Tommy Körbergs stöd till sonen Anton i sorgen efter Avicii

 

Tommy Körberg om första mötet med frun

Tommy Körberg: ”Jag har svikit men aldrig blivit sviken”

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons