Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Tommy Nilsson om sockerberoendet: "Jag bytte ut drickat"

03 maj, 2017 
Henrik Högström
Tommy Nilsson är nykter alkoholist sedan flera år tillbaka. Men sockersuget har den folkkära artisten inte fått bukt med, avslöjar han i podcasten Öppet hjärta" "Har jag en skål smågodis framför mig så drar jag i mig den. Det handlar om nävar".
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tommy Nilsson har vid 57 års ålder en gedigen karriär att blicka tillbaka på. Både som sångare i hårdrocksband (till exempel Easy action) och som leverantör av smäktande ballader (Öppna din dörr). I podden ”Öppet hjärta” med Marcus Birro och Michael Strandberg berättar Tommy Nilsson nu om livet i allmänhet och karriären i synnerhet.

Trött på frågor om spriten

Artisten berättar bland annat om hur trött han är på att svara på frågor om spriten trots att det är sju år sedan han lade av.

– Det känns sunkigt på något sätt, säger Tommy Nilsson i programmet, men berättar även om stödet han fick på AA-möten och andra följder av det sundare livet.

Som till exempel hur suget efter sötsaker ersatte vin, öl och sprit.

– Jag bytte ut drickat mot en tvåliterscola om dagen, berättar sångaren som gör processen kort med både smågodis och chokladkakor.

Utstrålar mer positiv energi

Tommy Nilsson konstaterar att han jobbar i en arbetsmiljö där alkohol, till skillnad från andra arbetsplatser, är ständigt närvarande.

Annons

Han har dock inget emot om hans bandkamrater tar en öl så länge det är efter giget.

Själv upplever han att nykterheten öppnat upp nya vägar i karriären och att han utstrålar mer positiv energi än förr.

Under programmet berättar Tommy Nilsson även om sina skrivarplaner. Det handlar bland annat om den egna självbiografin och en romanidé som han vill få ner på pränt.

Och det lär finnas stoff till självbiografin. Redan i tonåren blev Tommy Nilsson sångare i rockbandet Horizont, innan han blev popstjärna i Frankrike under tidiga 1980-talet. Första skivan kom redan 1981.

Steve Lukather med Toto i Köpenhamn 2014.
Steve Lukather med Toto i Köpenhamn 2014. Foto: Richard Nilsson, IBL

Toto var taggade

1985 fick var han hemma i Sverige igen och frontade bland annat glam metal-bandet Easy action. Ryktet om hans kvaliteter som sångare spred sig i musikvärlden och amerikanska Toto, Ett band med megahits som Hold the Line, Rosanna och Africa i katalogen, visade intresse.

Annons

Bandmedlemmar och representanter för skivbolaget var i alla fall i Stockholm, kollade på den svenska sångaren och visade stort intresse. Men något mer än så blev det aldrig.

– Det rann utan i sanden bara, säger Tommy Nilsson i ”Öppet hjärta” utan att gräma sig.

– Jag trivs så jävla bra där jag är nu så det finns någon mening med det.

Vill spela i rockband igen

Han skulle dock inte ha någonting emot att ta upp hårdrocken och spela i ett band igen. Gärna i någonting som ekar av Led Zeppelin och The Who.

– Jag tror att jag kommer att spela med ett rockband igen innan jag lägger ner.

Efter hårdrocken har det bland annat blivit Melodifestival för Tommy Nilsson.
Många strängar på sin lyra. Efter hårdrocken har det bland annat blivit Melodifestival för Tommy Nilsson. En dag blev det svenska bidraget till Eurovision 1989. Foto: IBL

Läs också:

Tommy Nilsson om sorgen efter att ex-hustrun dött i cancer

Tommy Nilsson: Jag var trasig efter skilsmässan

Se Tommy Nilsson sjunga för sin dotter

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons