Tommy Nilsson om sorgen när exfrun dog i cancer

Förra årets återförening av det gamla Badrocksgänget blev känsloladdad. För Tommy Nilsson fördes tankarna tillbaka till exfrun Catherine som nyligen gick bort i cancer. "Det är klart att jag tänkte på henne", säger han till Expressen.

Under sju somrar samlade Björn Skifs delar av Sveriges artistelit i fenomenet Badrock. 30 år efter premiären, 2016, kom den legendariska uppsättningen tillbaka för en unik återträff.

Gick bort i cancer

Men för artisten Tommy Nilsson blev jubileumskonserten känslosam på flera sätt. Artisten och exfru Catherine Haag gifte sig under en av Badrockssomrarna och hade bröllopsfest i ruinen i Borgholm.

Och även om de senare valde att gå skilda vägar fanns tankarna där.

– Det är klart att jag tänkte på henne, eftersom hon gick bort för inte alltför längesen, säger Tommy Nilsson till Expressen.

Catherine Haag gick bort i cancer 2015. Tommy Nilsson säger i intervjun att folk förstås faller ifrån mer och mer ju äldre du bli, och att det blir allt tydligare med åren.

Tommy Nilsson

Tommy Nilsson. Foto: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

”Det var jättetragiskt”

Återföreningen blev även sorglig på andra sätt.

Peter Lundblad, som skrev den välkända låten Ta mig till havet, skulle också ha varit med i Badrock sommaren 2016 men avled i december året före återföreningen.

–Med Peter Lundblad var det jättetragiskt, och sen när jag skulle göra Så mycket bättre samma sommar så gick ju Freddie (Wadling) bort. Det var väldigt märkligt, nästan så att jag inte vågade åka ut till Patrik (Isaksson) och Uno (Svenningson), för då dör väl de också, säger Tommy Nilsson till Expressen.

Mats Ronander, Sanne Salomonsen, Björn Skifs, Nina Söderquist, Peter Lundblad och Tommy Nilsson inför återföreningen av "Badrock". Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Mats Ronander, Sanne Salomonsen, Björn Skifs, Nina Söderquist, Peter Lundblad och Tommy Nilsson inför återföreningen av ”Badrock”. Foto: Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Artisten är dock noga med att påpeka att det även finns många lyckoämnen och att han inte är den som ”går runt och deppar”.

– I mitt liv mår jag väldigt bra just nu, är på väg framåt, och tror att mitt bästa ligger framför mig. Kanske inte i kommersiella framgångar, men i musik och jobb, säger han till tidningen.

Läs också:

Tommy Nilsson: Jag var trasig efter skilsmässan

Tommy Nilsson ska gifta sig med nya flickvännen

Se Tommy Nilsson sjunga för sin dotter

Tommy Nilsson om sockerberoendet: ”Jag bytte ut drickat”