Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Tunna blå linjen-Oscar Töringe om kärlekslivet

19 sep, 2022 
Felicia Hovryd
FotografTT
Skådespelaren Oscar Töringe spelar polisen Magnus i SVT-serien Tunna blå linjen. Nu berättar han om familjelivet med frun Rakel Benér och barnen Edda, Samuel och Max.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den 18 september hade säsong 2 av Tunna blå linjen premiär på SVT. I dramaserien får tittarna följa ett gäng poliser i Malmö och deras vardag på jobbet och hur de försöker få ihop yrkeslivet med privatlivet och relationer.

Se också: Intervju med Oscar Töringe från Tunna blå linjenBrand logo
Se också: Intervju med Oscar Töringe från Tunna blå linjen

En av poliserna i Tunna blå linjen är Oscar Töringes, 39, roll Magnus. I säsong 1 av serien har Oscars karaktär Magnus ett av- och på-förhållande med poliskollegan Sara som spelas av Amanda Jansson, 32.

Nu berättar Oscar hur hans kärleksliv ser ut utanför serien.

Spontangifte sig under pandemin

Oscar har sedan många år tillbaka varit tillsammans med hustrun Rakel Benér, 36, paret träffades när de var unga.

– Vi möttes på Fridhems folkhögskola i Svalöv i nordvästra Skåne. Det var länge sedan, hon var bara 19 och jag 22. Jag tyckte hon var väldigt rolig, minns jag. Tramsig på ett kul sätt. Det gick ganska snabbt, men vi var väldigt unga och det var lite turbulent. Det var en ny värld, folkhögskolevärlden, som vi gick in i. Efter utbildningen flyttade vi ihop ganska direkt och bodde i Malmö fyra, fem år innan vi flyttade till Stockholm, säger han till Amelia inför premiären.

Idag har de barnen Edda, 8, Samuel, 4, och Max, 1, och under pandemin valde Oscar och Rakel att spontant gifta sig under en liten vigsel i Stadshuset efter att ha friat till varandra hundratals gånger under årens lopp.

Annons

– Det är något vi drömt om i många år, utan att riktigt tänkt eller planerat det så här. Det var superspontant. Vi hade inte sagt det till någon, och sen gifte vi oss vid lunch och hörde av oss till vänner i stan, så kom alla till en restaurang på kvällen, och så hade vi lite fest. Men vi ska nog ha en hejdundrandes bröllopsfest efter pandemin sen, berättade Oscar för Expressen tidigare i år.

Max, Oscar, Samuel, Rakel och Edda Töringe på Kolmården.
Max, Oscar, Samuel, Rakel och Edda Töringe.

Om att ha samma jobb som frun Rakel

Även Oscars fru Rakel är skådespelare och i säsong 2 av Tunna blå linjen dyker även Rakel upp som karaktären Ditte i tre avsnitt.

Oscar har tidigare berättat att livet tillsammans med en annan skådespelare har sina för- och nackdelar. Det inte alltid är optimalt med familjelogistiken, intensiva repetitionsperioder och ekonomi, men fördelarna att de hjälper varandra med provfilmningar, repetioner och att bollar idéer.

– Sedan kan man ibland känna att det hade varit skönt om någon av oss hade haft ekonomisk stabil trygghet. Rakel har varit på Dramaten många år och nu är hon också på Stadsteatern, men ingen av oss har haft fast anställning så länge vi varit föräldrar. Det har våra vänner svårt att förstå och sätta sig in i. Hur det är att inte veta vad nästa lön är, säger han till Amelia.

Annons