Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Tunna blå linjen presenterar fyra nya poliser – och söker nakenstatister

25 okt, 2021 
Minna Wallén-Widung
Gizem Kling Erdogan, Amanda Jansson, Oscar Töringe och Anna Sise i en scen i SVT-serien Tunna blå linjen.
Den andra säsongen av polisserien Tunna blå linjen börjar snart spelas in i Malmö. Inför inspelningarna avslöjar produktionsbolaget nu fyra nya poliskaraktärer. Dessutom söker man med ljus och lykta efter kvinnliga statister – som känner sig bekväma med att agera utan kläder på kroppen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Alla vi som fastnade för SVT-serien Tunna blå linjens första säsong har längtat och längtat efter att säsong två ska släppas. Förväntningarna är stora och frågorna många – håller Magnus och Sara ihop? Blir det en romans mellan Jesse och Leah? Vilka brott ska klaras upp den här gången?

TV: 5 Saker om succéserien Tunna Blå Linjen du inte vill missaBrand logo
TV: 5 Saker om succéserien Tunna Blå Linjen du inte vill missa

Ännu dröjer det innan vi får svar – säsong två har planerad premiär först hösten 2022. Men redan den här veckan börjar inspelningarna, så den som är på plats i Malmö kan med lite tur få en skymt av hela Sveriges favoritpoliser. Vad vet vi då om den nya säsongen? Hittills har SVT och produktionsbolaget Anagram varit förtegna, men Sydsvenskan kan nu avslöja att fyra nya poliser dyker upp i den kommande säsongen.

Annons

De nya poliserna i Tunna blå linjen säsong 2

Det mest välkända namnet bland de nya skådespelarna är Mustafa al-Mashhadani, 29. I 20-årsåldern började han producera egna humorklipp som han lade upp på Facebook under namnet Almushi. Han har också jobbat med programmet Humorhimlen i Sveriges radio, och tillsammans med Snabba cash-skådespelaren Alexander Abdallah är han aktuell med kortfilmen Jag skiner inte utan er mina bröder.

Skådespelaren Mustafa al-Mashhadani som är aktuell i Tunna blå linjen säsong 2.
Mustafa al-Mashhadani.

Han har studerat på Teaterhögskolan i Malmö och i Tunna blå linjen ska han spelas Khalid – ”en kändispolis som är flitig föredragshållare med egen youtubekanal och många engagerade följare”, enligt Sydsvenskan.

Annons

Polisen Olle dyker också upp i säsong två. Han spelas av Robert Bengtsson, som enligt tidningen dök upp helt kort även i den första säsongen under en razzia av en lägenhetsbordell. Robert Bengtsson, 46, har en utbildning på Stockholms dramatiska högskola i bagaget och har under många år medverkat i en mängd musikaler och filmer. Han hade en roll i filmatiseringen av Yarden 2016. Polisen Olle beskrivs enligt Sydsvenskan som ”en glad typ vars positiva livsinställning har fått sig en törn i samband med att han ska bli pappa”.

Malou Marnfelt och Johannes Lindkvist i Tunna blå linjen

Malou Marnfeldt, 26, ska göra rollen som polisen Fanny – ”nyutexaminerad polis som är ung på utsidan och gammal på insidan”. Malou Marnfeldt har tidigare jobbat som bland annat inslagsproducent och produktionsledare för en rad tv-serier.

Annons

Sist ut bland de nya poliskaraktärerna är polisen Osmond, som spelas av Johannes Lindkvist, 28. Han kommer från Malmö och har tidigare synts i bland annat tv-serien Bron och musikalen Kinky boots. Han har studerat skådespeleri och filmteori på Skara skolscen och vid Fridhems folkhögskola. Karaktären Osmond beskriv som en ”ambitiös och målmedveten polisaspirant”.

Tunna blå linjen söker nakenstatister

Förutom att Tunna blå linjen alltså får en rad nya ansikten på polissidan, söker produktionsbolaget nu också efter statister till den kommande säsongen. Och det är inte vilken typ av statistroll som helst. Scenerna ska spelas in på Kallbadhuset vid Ribersborgsstranden i Malmö, och det är också där som Anagram försöker locka intresserade. På en lapp som sitter uppsatt i lokalen, står att man söker ”kvinnor som är bekväma med att vara nakna och är intresserade av att vara med”.

Annons
En lapp upphängd på kallbadhuset i Malmö, där produktionsbolaget Anagram söker statister till Tunna blå linjen.

Förutom statistrollerna kan den intresserade söka någon av de två talrollerna som också är aktuellt. Det är alltså roller med repliker och till dem letar man efter två kvinnor med ”naturlig skånsk dialekt”.

TV: 10 av höstens svenska TV-serier att se fram emotBrand logo
TV: 10 av höstens svenska TV-serier att se fram emot
Annons