Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

TV4 avslöjar: Därför saknas Tilde de Paula i Efter fem

29 okt, 2019 
Redaktionen
Under måndagen hoppade Henrik Alsterdal in som programledare i TV4:s Efter fem istället för Tilde de Paula.
Nu ger TV4 besked om varför Tilde är borta och när hon kommer tillbaka till programmet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tilde de Paula Eby, 46, har sedan starten av Efter fem stått som programledare för TV4-programmet. Till en början syntes hon i rutan varje vardag och styrde skutan tillsammans med Axel Pileby, som då var hennes sidekick. Men numera syns de båda två som programledare och delar upp veckans dagar emellan sig. Tilde de Paula sänder måndag till onsdag och Axel Pileby sköter rodret under torsdagar och fredagar.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Axel Pileby fick testa på rollen som programledare redan under våren, då han vid enstaka tillfället fick hoppa in som ersättare då Tilde de Paula hade andra åtaganden. Men Axel var inte den enda inhopparen under våren. Framför kameran fick TV4-tittarna även se Anna Brolin och Malou von Sivers istället för Tilde de Paula.

Och under måndagen var det dags igen. I rutan syntes ingen Tilde, utan istället stod kollegan Henrik Alsterdal i hennes ställe. Men inte gjorde bytet TV4-tittarna ledsna. I kommentarsfältet på programmets Instagram-konto har flera uttryckt sin glädje över att se Henrik i programledarrollen.

Annons

”Ååå vad roligt att få se Henrik som programledare. Så naturlig och proffsig”, skriver en.

”Mer Henrik åt folket!! Älskar att han verkligen alltid pratar så tydligt!! Snälla TV4 använd bästa Henrik mer som programledare!!”, skriver en annan.

Anna Brolin ersätter Tilde

Men glädjen till trots kom även frågor om varför Tilde de Paula saknades i rutan och nu förklarar TV4 orsaken till hennes frånvaro.

”Tilde är på höstlov och är tillbaka nästa vecka”, skriver TV4 i ett mejl.

Kanalen även besked om vem som tar Tildes plats när hon är borta – och det blir ett kärt återseende för Efter fem-tittarna. Under tisdagen och onsdagen kliver nämligen Anna Brolin åter in i studion och leder programmet med Henrik Alsterdal som studioreporter.

Av Agnethe Alm, hänt.se

Foto: TT

Annons