Lästips: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

TV4:s svar efter tittarkritiken mot Tilde de Paula Ebys Efter fem

14 feb, 2020 
AvJonna Axelsson
Tilde de Paula Eby i Efter Fem – som har fått kritik för sin likhet med Nyhetsmorgon.
Flera tittare har reagerat på att innehållet i TV4:s aktualitetsprogram Nyhetsmorgon och Efter fem stundtals är snarlikt.
Nu väljer kanalen att besvara tittarnas kritik.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

I januari drog en ny säsong av Efter fem igång på TV4. Programmet sänds varje vardagseftermiddag och det är Tilde de Paula Eby, 47, Axel Pileby, 33, Henrik Alsterdal, 40, Sofia Geite, 37, och Anna Brolin, 39, som turas om att styra skutan.

På onsdagar brukar det vara Tilde och Axel som leder Efter fem ihop, men inför gårdagens avsnitt berättade Axel Pileby att hans parhäst inte skulle vara på plats. På programmets Instagram story avslöjade TV4-profilen anledningen till Tilde de Paula Eby plötsliga frånvaro.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Eby:

Videon kunde inte hittas

– Vad är det som händer, Tilde de Paula är sjuk, inte allvarligt, hon är lite förkyld tror jag men hon missar dagens sändning, sa Axel då.

Istället fick TV4-tittarna se Axel Pileby och Henrik Alsterdal som programledare. I kommentarsfältet på Efter fems Instagram-konto hyllas duon efter sin insats.

Annons

”Alla glada pojkar i rutan. Tilde krya på dej, du är saknad ”, skrev en person i en kommentar.

”Altså ni tre killar är så jäkla härliga man blir glad bara man ser er. Tack för ett kanonprogram ”, hälsade en annan.

TV4-tittarnas kritik mot Efter fem

I samma kommentarsfält har en Efter fem-tittare ställt en fråga till TV4 gällande innehållet i programmet.

”Jag tycker det är för mycket samma personer som intervjuas i Nyhetsmorgon och sedan är det samma personer som är med i efter fem! Är det lathet eller brist på fantasi?”, skriver personen.

”Det beror kanske på att de flesta jobbar när nyhetsmorgon pågår. Därför en viss repris på kvällen”, spekulerar en annan.

Liknande kommentarer om innehållet i Efter fem och Nyhetsmorgon har tidigare inkommit i TV4:s sociala medier-konton. Nu väljer kanalen att besvara tittarnas kritik.

”Då både Nyhetsmorgon och Efter fem är program som behandlar nyheter händer det emellanåt att liknande aktuella händelser tas upp såväl på morgon som kväll. Hoppas du förstår!”, skriver TV4 i en kommentar.

Annons