Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Unika bilder på stjärnorna – som ska få svenskarna att vaccinera sig

20 maj, 2021 
Aino Oxblod
Malin Roos
FotografMattias Edwall
Pernilla Wahlgren och Lena Endre är två av kändisarna som är med i kampanjen Kavla upp för att få fler svenskar att vaccinera sig mot Covid-19.
Vaccinationen mot covid-19 pågår för fullt, men fortfarande finns det de som är tveksamma till att ta sprutorna.
Nu samlas några av landets främsta kändisar i kampanjen Kavla upp för att få fler svenskar att vaccinera sig mot viruset – med hjälp av unika bilder.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Lena Endre.
Pernilla Wahlgren.
Annons
Tareq Taylor.
Loreen.
Annons
Kajsa Bergqvist.
Kändisarna som vill att du vaccinerar digBrand logo
Kändisarna som vill att du vaccinerar dig

Sedan början av 2020 har viruset covid-19 påverkat hela världen, pandemin har tvingat nästan samtliga länder att stänga ner helt eller delvis under det gångna året. Nu pågår vaccineringen för fulla muggar både internationellt och i Sverige, för att kunna stoppa smittspridningen för gott och för att kunna öppna upp samhällen igen. Men det är många som är skeptiska till att vaccinera sig.

Annons

Se också: Dolly Parton uppmanar att ta vaccin mot covid-19

Se när en sjungande Dolly Parton får sin spruta med vaccin mot covid-19Brand logo
Se när en sjungande Dolly Parton får sin spruta med vaccin mot covid-19

Därför har nu en mäktig rad av Sveriges främsta kändisar inom kultur, näringsliv och sport, valt att gå ihop i kampanjen Kavla upp, för att få fler svenskar att boka en vaccinationstid.

– Det vaccinationsprogram som nu pågår är en historisk ansträngning av ofattbara proportioner och kan kanske vara det viktigaste vi gjort i modern tid. Vi vaccinerar oss inte enbart för att vi själva ska hålla oss friska, vi gör det även för varandra, säger Helena Westin, initiativtagare och ordförande vid Sveriges Kommunikationsbyråer.

Annons

Daniel Ek, Loreen och prinsessan Christina kavlar upp

I den unika bildkavalkaden av stjärnor som tar ställning för vaccin hittar vi tungviktare som skådespelaren Lena Endre, världsmästarna Armand Duplantis och Sarah Sjöström, ESC-hoppet Tusse, kocken Tareq Taylor och deckarförfattaren Camilla Läckberg.

Samt den annars så ljusskygge Spotify-grundaren Daniel Ek och prinsessan Christina, fru Magnuson. Alla har de kavlat upp en ärm för att visa att de är beredda att ta sprutorna - och för att uppmuntra andra som kan, att göra samma sak.

– Om vi inte får en tillräckligt bred vaccination kan vi inte öppna upp igen, säger Tareq Taylor som likt många andra har påverkats av coronavirusets framfart, såväl privat som i sitt yrke.

Kocken Tareq Taylor i kampanj för corona-vaccin.
Tv-kocken Tareq Taylor i Kavla upp-kampanjen.


Pandemin satte tvärstopp för alla hans verksamheter, uppger den populära kocken för vår systersajt Femina. Men det är inte främst för sin egen skull som han kavlar upp skjortärmen i kampanjen.

Annons

– Ur ett kort perspektiv handlar vaccination om att skydda sig själv men lyfter vi blicken handlar det i stort om att öppna samhället. Vi människor är inte byggda för att vi ska sitta inspärrade, vi är sociala varelser som behöver kunna integrera med varandra oavsett om vi ser oss själva som sociala eller ej, säger Tareq Taylor.

Kavla upp-kampanjen drivs av Sveriges kommunikationsbyråer och är finansierad av privata donationer från några av landets mäktigaste näringslivsprofiler.
Kampanjen kommer att gå upp den 24 maj och sker i dialog med Folkhälsomyndigheten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Se de speciella bilderna på stjärnorna här:

Prinsessan Christina, Fru Magnuson.
Annons
Daniel Ek.
Lena Endre.
Annons
Pernilla Wahlgren.
Loreen.
Annons
Kajsa Bergqvist.Annons