Artikeln innehåller reklamlänkar

Utvalt: 10 fina julklappar under 200 kronor

Kvinna tittar på en julklapp och ler stort

Foto: TT/Shutterstock

De julklappar som blir mest uppskattade är oftast de som är mest genomtänkta och kommer från hjärtat. Prislappen har alltså väldigt lite med saken att göra! Här är tio fina saker som inte kostar skjortan.

I fjol köpte vi svenskar julklappar för dryga 20 miljarder kronor, enligt Dagens Analys. Utslaget per person blir det över 3 000 kronor som varje individ lägger på klappar till nära och kära. Mest pengar lägger vi på leksaker, böcker och smycken, men också godis står högt på listan – försäljningen av konfektyr mer än fördubblas under julveckan.

Det är alltså knappast en underdrift att säga att julen är den bästa försäljningstiden på året för handeln; under julveckan ökar försäljningen med hela 27 procent jämfört med övriga veckor.

Enligt Dagens Analys blir dock fler gladare av att ge än att ta emot julklappar! Det som räknas för att skapa riktig julkänsla är istället mat och pynt. Faktiskt går över 30 procent så långt i detta resonemang att de menar att man kan till och med plocka bort jultomten utan att det äventyrar högtiden.

Fina och billiga julklappar

Som med så mycket annat är det verkligen tanken som räknas när det handlar om julklappar, du behöver inte ge bort en dyr pryl för att visa din uppskattning till personen som tar emot. Här tipsar vi om tio fina saker som blir en lika bra julklapp till mamma och väninnan som till din dotter eller svärmor.

Julklappar under 200 kronor – 10 tips på fina gåvor

1. Handledsvärmare

Snygga och sköna handledsvärmare som ger ett lätt och behagligt stöd åt handlederna. Läs mer och köp här. (länk till Smarta saker)

2. Skål med ljushållare

Vacker ljusstake från ERNST som fungerar som en prydnad i sig själv, men också med dekorationer. Läs mer och köp här.

3. Extra långt skohorn

Prylen som alla önskar att de hade hemma! Klassiskt skohorn som mäter hela 80 centimeter! Läs mer och köp här.

4. Grovstrimlare

Det ultimata köksredskapet för den som snabbt och enkelt vill kunna göra vackra sallader! Läs mer och köp här. (länk till Cervera)

5. Fingervantar med touch

Vantar med touchfunktion på pekfingrarnas toppar så att man kan använda mobilen utan att behöva frysa. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

6. Vackra glasamplar

Perfekta att hänga i fönstret, på balkongen eller varför inte i ett litet hörn i hemmet? Fyll med vad du vill! Läs mer och köp här.

7. Mini-plattång

Liten och lätt plattång med lång sladd som får plats i necessären eller handväskan. Läs mer och köp här. (länk till Lyko)

8. Formbar vas!

Forma vasen efter buketten med den här praktiska vasen. Läs mer om hur det går till och köp den här. (länk till Smarta saker)

9. Smart skärbräda

Skärbräda med utdragbar bricka undertill. Läs mer och köp här.

10. Pepparkakor i fin burk

Pepparkakor i en fin burk med Mumintrollen på. Läs mer och köp här. (länk till Cervera)

Se också: Kändisarnas galnaste julklappar

0:57

Efter reklamen: Kändisarnas galnaste julklappar

(0:57)

Källa: Dagens Analys