Vad ska Meghan Markle och prins Harrys barn heta?

Om Meghan Markle och prins Harry väntar en flicka eller pojke vet vi ännu inte, men trots det spekuleras det hejvilt om vad det kungliga barnet kommer att heta. Hittills toppar Diana och Arthur oddslistan.

Det är inte långt kvar innan Meghan Markle och prins Harry får sitt första barn. Och ända sedan graviditeten blev officiell i oktober förra året har namnspekulationerna varit i full gång. Barnet blir nummer sju i den brittiska tronföljden, men om det blir en pojke eller flicka är fortfarande en hemlighet.

Den brittiska kungafamiljen brukar ha mellan tre och fyra namn, och ofta hedrar man både levande och döda familjemedlemmar när man döper nya kungligheter. Victoria, Mary och Louise är de vanligaste kvinn­liga namnen i det brittiska kungahuset genom tiderna, och Albert, George och Charles är de vanligaste manliga.

Diana och Arthur toppar listan

I och med att Meghan Markle och prins Harrys barn mest troligt inte kommer att bli kung eller drottning har de mer frihet i sitt val av namn, men trots det visar oddsen att folk tror mer på ett traditionellt val av titel. Diana toppar nämligen listan över de mest tänkbara flicknamnen, och Arthur listan över pojknamn.

Att döpa sitt barn till Diana ses som en hyllning till prins Harrys mamma som tragiskt omkom i en bilolycka i Paris 1997. Prins William och Kate valde att döpa sin dotter Charlotte till Diana i andranamn när hon föddes 2015.

Tänkbara namn till den kungliga bebisen

Nedan följer en lista på tänkbara flick- och pojknamn till Meghan Markle och prins Harrys bebis. Sammanställningen bygger på aktuella odds i Storbritannien.

Flicknamn:

Diana

Victoria

Alice

Grace

Isabella/Isobella

Elizabeth

Alexandra

Harriett

Rose

April

Pojknamn:

Arthur

James

Albert

Edward

Alexander

Christopher

Daniel

Henry

Phillip

Joseph

Av Emma Castman 

Källa: The Telegraph

Foto: TT/REX