Vad ska prins Harrys och Meghan Markles son heta?

Tidigare i veckan välkomnade prins Harry och Meghan Markle sitt första barn till världen. Det blev en efterlängtad son – som äntligen fått sitt namn.

På eftermiddagen den 6 maj kom beskedet om att prins Harry och Meghan Markle blivit föräldrar. Barnet föddes klockan 05.26 samma dag och det blev en liten pojke på drygt 3 200 gram.

”Vi är glada att berätta att hertigen och hertiginnan av Sussex har välkomnat sitt förstfödda barn under den tidiga morgonen den 6 maj”, skrev det brittiska hovet på de nyblivna föräldrarnas instagramkonto @sussexroyal.

I en intervju med BBC berättade prins Harry hur stolt och imponerad han var över sin fru, samtidigt som han förklarade att det kändes som att han svävade på moln. Prinsen sa också att paret ännu inte bestämt sig för något namn på barnet, men att de under de närmsta dagarna kommer att dela med sig av både information om namn och visa bilder på den nyfödda sonen.

Och nu äntligen har prinsparet valt att avslöja vad deras förstfödda kommer att heta – nämligen Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Det var på parets gemensamma instagramkonto som de presenterade sonens titel.

Meghan Markle, prins Harry och deras son

Första bilden som publicerades på prinsparets son.

Varför valde Meghan och Harry att döpa sonen till Archie Harrison Mountbatten-Windsor

Det var på parets gemensamma Instagramkonto som de presenterade sonens namn tillsammans med en bild på lilla Archies första möte med drottning Elizabeth II, prins Philip och Meghans mamma Doria Ragland som flugit in från Los Angeles.

Archie är en kortform för Arthur, ett traditionellt namn som tidigare förekommit i den brittiska kungafamiljen. Det är också en förkortning av Archibald, som i sin tur är ett germanskt namn som betyder ”modig”. Att paret valt Harrison som namn är troligen för att hylla prins Harry.

I samband med att namnet avslöjades fick vi också veta att prinsparet inte valt att använda någon av familjens adliga titlar, utan att sonen kommer att tilltalas som Master Archie.

Av Emma Castman/Femina

Foto: TT