Lästips: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Vännerna hyllar Lill-Babs på turné: ”Hon vakar över oss”

20 jun, 2018 
AvHenrik Högström
Ann-Louise Hanson, Siw Malmkvist och Barbor "Lill-Babs" Svensson gjorde stor succé med sin show "Tillsammans – 183 år på scenen". Nu är Lill-Babs borta men vännerna turnerar och hyllar hennes minne. ”Jag kan känna att hon vakar över oss", säger Ann-Louise Hanson.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

När Ann-Louise Hanson, Siw Malmkvist och Barbro ”Lill-Babs” Svensson satte upp showen ”Tillsammans-183 år på scen” 2017 var det just vad publiken fick. Tre folkkära artister och underhållare med decennier av rutin från scenen. I år var tanken dels att genomföra en tur i folkparkerna i sommar, dels en turné i höst.

När Lill-Babs gick bort i april var den första tanken att bara skrota planerna och ställa in, berättar Ann-Louise Hanson.

Lill-Babs bror manade på

Men nära och kära menade att Siw och Ann-Louise skulle köra vidare. Att Lill-Babs bror Lasse tyckte samma sak var viktigt.

– Han sa ”ni får inte ställa in, det hade aldrig Barbro gjort”. Så vi fortsätter i hennes anda, säger Ann-Louise Hanson.

I sommar åker således Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson och Towa Carson ut i folkparkerna under namnet ”186 år tillsammans – tillbaka där allting började”.

Annons

Towa Carson har dock varit noga med att understryka att hon är inhoppare och inte ersättare för Lill-Babs.

Siw Malmkvist Ann-Louise Hanson Towa Carson 186 år tillsammans
Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson och Towa Carson. Foto: IBL Bildbyrå

”Nu vet jag inte vem som ska städa”

I höst blir det ännu mer turné för Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson. Då kommer vännen Lill-Babs att hyllas i musik och ord.

– Det blir en del av programmet, säger Ann-Louise Hanson som saknar vännen och kollegan på många sätt.

Hon beskriver det som att Barbro var den optimistiska och den mest pådrivande av de tre. Dessutom brukade hon ge tecken till Ann-Louise att sträcka på ryggen ute på scen.

Annons

Från början gjorde hon det genom att dra naglarna lite diskret längs Ann-Louise rygg.

– Men till slut sa jag i från och då gjorde hon i stället så att hon strök sig själv över högra kinden. Då visste jag att det var dags att räta på ryggen, säger Ann-Louise Hanson.

Hon berättar också att Barbro var den som såg till att det var snyggt i logen efteråt. Slängde skräp i papperskorgen och röjde.

– Nu vet jag inte vem som ska städa.

Hit kommer ”186 år tillsammans – tillbaka där allting började”

Turnén sträcker sig från den 1 till den 14 oktober och besöker städerna Falun, Falköping, Värnamo, Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Borås, Kungälv, Karlskrona, Lund, Norrtälje och Katrineholm.

Benneth Fagerlund är kapellmästare och Martin Tallström spelar gitarr.

Läs också:

Lill-Babs död: Så minns vi hela hennes karriär

 

Ann-Louise Hanson, 74, aktuell för Melodifestivalen

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons