Var tredje kvinna blir smartare av karantän – här är anledningen

Kvinna i glasögon tittar fundersamt upp i taket.

Foto: TT/Shutterstock

I coronakrisens spår tillbringar vi allt mer tid hemma. Nu avslöjar en studie att många svenska kvinnor lägger sin tid på saker som utmanar intellektet.

Under studien, som gjordes på allas.se mellan den 16 och 21 april 2020, fick svenska kvinnor svara på frågan vad de helst lägger sin tid på hemma under tiden som de är i karantän. Drygt 3 200 personer deltog i studien, varav majoriteten, strax över 80 procent, är kvinnor mellan 35 och 70 år.

16 ord med 3 bokstäver alla som älskar korsord har koll på

Den absolut populäraste sysselsättningen i hemkarantänen är att titta på filmer och tv-serier, nästan 60 procent uppgav att härligt slöande i soffan ökat dramatiskt sedan coronakrisen bröt ut. På andra plats kommer dock den populära sysselsättningen att lösa korsord! En tredjedel, 33 procent, av de tillfrågade kvinnorna svarade att de klurar med bokstäver under den extra tiden i hemmet.

Beställ här: Vårens bästa kryss – över 140 roliga korsord och sudokon för bara 45 kronor (reklamlänk från Aller media shop)

Just att klura med korsord är ett alldeles utmärkt sätt att tillbringa sin tid eftersom ordpusslena aktiverar hjärnan på flera sätt genom att träna både lång- och korttidsminne och problemlösning på samma gång.

Korsordslösning är en vanlig hobby med många år på nacken, det första ordpusslet publicerades redan 1913 i en tidning som hette New York World. I dag finns en rad olika former av utmaningar med bokstäverna och bland de populäraste är ordfläta, bildkryss och krypto.

5 trick för din hund i karantän:

Att läsa böcker är en annan intellektuellt utmanande aktivitet som hamnade högt på listan över svenska kvinnors favoritsysselsättningar i karantänen. Läs mer om undersökningen här.

Beställ här: Vårens bästa kryss – över 140 roliga korsord och sudokon för bara 45 kronor (reklamlänk från Aller media shop)

Korsordsfrälst? Här är bokstavskombinationen som kommer driva dig till vanvett

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: