Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

11 av världens bästa aprilskämt – krav på penisförlängning och broar på vift

31 mar, 2015 
Johanna Svan
Till vänster, statyn Poseidon i Göteborg, till höger, Ölandsbron.
Nylonstrumpa över tv:n, spagetti som växer på träd och minskad gravitation på jorden. Här är några av de bästa aprilskämten genom tiderna!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

April, april!

Vår lust att luras kommer med vårsolen. Ibland har aprilskämten varit mer lyckade och minnesvärda än tidigare år.

Ibland har de varit smått legendariska. Vi har samlat 11 aprilskämt som gått till historien.

Se också: Aprilskämten vi aldrig glömmer

Aprilskämten vi aldrig glömmerBrand logo
Aprilskämten vi aldrig glömmer

11 helt galna aprilskämt

1. Nylonstrumpan

1962 hade vi bara svartvita tv-sändningar i Sverige. Men den första april kom förändringen. Sveriges television meddelade att om man hängde en nylonstrumpa framför tvn skulle man kunna ta emot sändningar i färg. Flera av sveriges invånare plockade fram nylonstrumpor och gick på bluffen.

2. Mejl till dörren

2007 kom Google med nyheten Gmail Paper, vilket innebar att Google skulle skriva ut dina mejl, lägga dem i en låda och leverera den till din dörr. En särskild webbsajt beskrev noga hur tjänsten skulle fungera.

Annons

3. Pi rundades av till 3

Den första april 1998 meddelade New Mexicans for Science and Reason att delstaten Alabama hade lagstiftat om att ändra Pi från 3.14159265… till det bibliska värdet 3.0. Nyheten spred sig snabbt över nätet och reaktionerna lät inte vänta på sig. Telefonsamtal och mejl strömmade in till delstaten.

4. Burgare för vänsterhänta

Burger King skapade en annons om lanseringen av en hamburgare för vänsterhänta 1998. Enligt annonsen skulle inehållet i hamburgaren var det samma, men alla ingredienser hade roterat 180 grader, något som skulle underlätta för vänsterhänta.

5. Linjerade planeter

Första april 1976 gick den brittiska astronomen Patrick Moore ut med att planeterna Jupiter, Pluto och Jorden skulle linjera i sina banor. Detta skulle leda till lägre gravitation på jorden. Klockan 9.47 den första april var Patrick Moore med i en radiosändning och uppmanade alla att hoppa för att uppleva den minskade gravitationen. Programmet fick ta emot mängder med samtal från lyssnare som var lyriska över upplevelsen.

Annons

6. Pasta på träd

Spaghetti växer på träd. Det skämtet levererade BBC första april 1957. I sändningen hävdades det att man åkt till Schweiz och plockat spaghetti från träd. Som bevis visades en film på träden. Flera tittare ville ha fröna för att sätta igång egna odlingar.

7. Mytomspunnen klocka köptes

1996 fyllde företaget Taco Bell amerikanska dagstidningar med annonser om att företaget köpt frihetsklockan i Philadelphia. Klockan är en nationalsymbol då den ska använts när självständighetsförklaringen lästes upp 8 juli 1776. Både företaget och Philadelphia dränktes i arga reaktioner.

8. Foppatofflor förbjuds

År 2008 berättade Stockholms lokaltrafik (SL) att de skulle förbjuda "foppatofflor". Varför? Skorna alstrade statisk elektricitet och hotade att slå ut deras biljettsystem.

9. Öland på drift

På 1950-talet lurade Göteborgsposten med att Öland hade lossnat från havsbotten och var på väg mot fastlandet.

10. Krav på större penis

År 2011 berättade TV4 i ett tv-inslag att Göteborgs stad planerade att förlänga Poseidons penis med hela 20 centimeter. Den ansågs vara alldeles för liten. Men det fanns också kritik mot att hans nya prakt-fallos kunde ge män mindrevärdeskomplex. Inslaget finns fortfarande att hitta på Youtube. Du kan se det här.

11. Öl på brustablett

År 2016 berättade Carlsberg att bryggeriet fått fram världens första ölbrustablett. Man skulle bara lägga tabletten den i vatten och sen hade man en öl – 90 sekunder senare.

Se också: Roliga svenska ortsnamnBrand logo
Se också: Roliga svenska ortsnamn
Annons