Världens bästa aprilskämt genom tiderna

Nylonstrumpa över tv:n, spagetti som växer på träd och minskad gravitation på jorden. Här är några av de bästa aprilskämten genom tiderna!

7 helt galna aprilskämt:

1. 1962 hade vi bara svartvita tv-sändningar i Sverige. Men den första april kom förändringen. Sveriges television meddelade att om man hängde en nylonstrumpa framför tvn skulle man kunna ta emot sändningar i färg. Flera av sveriges invånare plockade fram nylonstrumpor och gick på bluffen.

2. 2007 kom Google med nyheten Gmail Paper, vilket innebar att Google skulle skriva ut dina mejl, lägga dem i en låda och leverera den till din dörr. En särskild webbsajt beskrev noga hur tjänsten skulle fungera.

Se också: Aprilskämten vi aldrig glömmer

1:18

Efter reklamen: Aprilskämten vi aldrig glömmer

(1:18)

3. Den första april 1998 meddelade New Mexicans for Science and Reason att delstaten Alabama hade lagstiftat om att ändra Pi från 3.14159265… till det bibliska värdet 3.0. Nyheten spred sig snabbt över nätet och reaktionerna lät inte vänta på sig. Telefonsamtal och mejl strömmade in till delstaten.

4. Burger King skapade en annons om lanseringen av en hamburgare för vänsterhänta 1998. Enligt annonsen skulle inehållet i hamburgaren var det samma, men alla ingredienser hade roterat 180 grader, något som skulle underlätta för vänsterhänta.

5. Första april 1976 gick den brittiska astronomen Patrick Moore ut med att planeterna Jupiter, Pluto och Jorden skulle linjera i sina banor. Detta skulle leda till lägre gravitation på jorden. Klockan 9.47 den första april var Patrick Moore med i en radiosändning och uppmanade alla att hoppa för att uppleva den minskade gravitationen. Programmet fick ta emot mängder med samtal från lyssnare som var lyriska över upplevelsen.

6. Spaghetti växer på träd. Det skämtet levererade BBC första april 1957. I sändningen hävdades det att man åkt till Schweiz och plockat spaghetti från träd. Som bevis visades en film på träden. Flera tittare ville ha fröna för att sätta igång egna odlingar.

7. 1996 fyllde företaget Taco Bell amerikanska dagstidningar med annonser om att företaget köpt frihetsklockan i Philadelphia. Klockan är en nationalsymbol då den ska använts när självständighetsförklaringen lästes upp 8 juli 1776. Både företaget och Philadelphia dränktes i arga reaktioner.

Listan har bland annat publicerats på Sydsvenskan.se och Huffington post.