Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Victoria Principal lämnade Dallas för att starta företag – så lever hon i dag

31 aug, 2023 
Aino Oxblod
FotografTT.
I rollen sin Pamela Barnes Ewing i omåttligt populära Dallas blev Victoria Principal känd över hela världen.
Men efter nio år i serien valde hon att lämna för att starta sitt eget hudvårdsföretag.
Så här gick det för Victoria Principal efter Dallas.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När Victoria Principal först läste manuset till Dallas, innan hon hade gått på audition, så var hon redan säker på att det skulle bli en stor succé.

Skådisarna som försvann från rampljusetBrand logo
Skådisarna som försvann från rampljuset

Men den enorma framgången som skulle komma efter premiären 1978, och framförallt under hela 80-talet, hade skådespelaren aldrig kunnat föreställa sig när hon skrev på för rollen som Pamela Barnes Ewing.

– När jag gick in för rollen i Dallas hade jag redan blivit kär i serien och rollfiguren. Så känslan när jag läste var att det var väldigt speciellt, och att jag verkligen, verkligen, ville vara en del av det. Jag kunde inte föreställa mig att inte vara Pam, har Victoria sagt till People.

Annons

Principal krävde att få lämna Dallas

Skådespelaren, som i dag är 70, gjorde rollen som Pam, hustru till Patrick Duffys roll Bobby Ewing, i nio år innan hon skrevs ut ur serien 1987 på egen begäran. Victoria Principal tyckte att hennes karaktär hade försämrats redan efter fem säsonger, då en del av manusförfattarna valde att lämna serien.

När Principal valde att säga upp sig trots att seriens skapare erbjöd henne så hög lön att hon skulle bli den bäst betalda skådespelaren i hela tv-branschen, så var hon nöjd med att hon stod på sig.

– Det finns ögonblick i livet då man upptäcker sin sanna karaktär. Den natten sov jag som ett barn, för att jag visste att jag inte var till salu, har Victoria Principal berättat.

Pamela Barnes Ewing dog i en bilolycka, efter att Victoria bett om ett sätt att få lämna serien där hon inte kunde komma tillbaka. Efter Dallas valde skådespelaren i stället att fokusera helhjärtat på sitt nya produktionsbolag, och hon skrev också en tredje bok – de två första publicerades under hennes tid i Dallas.

Annons

Valet att satsa på hudvårdsföretaget

1991, fyra år efter att ha lämnat serien, så lanserade Victoria sitt eget hudvårdsmärke – Principal secret. Efter att ha varit med i serien Titans 2000 till 2001, så pensionerade sig Principal helt från Hollywood-livet, och fokuserade på hudvårdsföretaget i stället.

– När jag fyllde 50 kände jag att jag ville få en förändring i livet.

Victoria Principal 1996.

Efter 28 år i företaget har nu 70-åriga Victoria valt att dra sig tillbaka och fokusera på välgörenhet i stället.

Källa: Amo Mama.

Annons