Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

”Det finaste en okänd människa gjort för mig” – 10 starka berättelser

11 aug, 2022 
Linn Seipel
Ung tjej ger äldre granne mat

I en tid då varje nyhetssändning i princip skildrar människans grymhet i någon form – kan det vara värt att påminnas om hur godhjärtade och osjälviska många människor ändå är! Här är tio underbara berättelser vilka kommer ge dig hopp om mänskligheten.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Behöver du en påminnelse om att människan är god? Ett nyligen publicerat, superpeppigt Facebook-inlägg i det digitala communityt Heja Livet ger oss precis det.

Se också: 5 typer av personer alla borde ha i sitt liv

5 typer av personer alla borde ha i sitt livBrand logo
5 typer av personer alla borde ha i sitt liv

En kvinna efterfrågar medlemmarna i gruppens bästa historier från ett tillfälle då en okänd person gjort något fint för dem. Och vilken respons! Över 150 kommentarer rasslade snabbt in med en hel drös otroliga berättelser, vilka i alla fall gjorde mig alldeles varm i hjärtat. Här kommer några av dem(vilka vi så klart frågat om vi får dela!):

10 underbara berättelser om medmänsklighet

1. Okända mamman bjöd på glass

"När jag var höggravid förra sommaren var jag ute med hunden och hade hasat mig till vår lokala glasskiosk som visade sig inte ta swish. Jag hade inga kontanter och hade kunnat döda för en glass, så jag började nästan gråta när det inte gick. (Hormoner hormoner hormoner haha!) Då erbjöd sig en mamma jag aldrig träffat förr att betala för glassen och vägrade låta mig swisha henne pengarna det kostade. Så himla gulligt o jag höll på att börja gråta igen."

Annons

2. Ställde upp med boende

"Jag och min kille cyklade från Tyskland till Frankrike, redan första natten då vi inte hittade boende kom en ung kille i stråhatt fram till oss och erbjöd sin lägenhet. Vi fick sova där, sen bjöd han på värsta frukosten dagen efteråt. Hela resan kryllade av människor som hjälpte oss in med cyklarna på tåget, bjöd oss på mat, cyklade bredvid oss och guidade. Så tacksam!"

3. "Läskiga gubben" var världens snällaste

"En gång då jag var tonåring så blev jag väldigt berusad. Det slog till hårt fast jag inte druckit så mycket. Benen fungerade inte och jag var inne i stan själv väldigt sent. Tillslut gav jag upp och satte mig ner mot en mur och försökte få det att sluta snurra. Då stannade en taxibil vid mig och jag tänkte att ”Nej nu är det någon läskig gubbe som kommer försöka något…” och blev rädd. Kände att jag inte skulle klara av att göra något motstånd alls. Men ut kom en äldre man som försiktigt gick fram till mig och sa att han har en dotter i min ålder och att han hade velat att någon hjälpte henne i en situation som denna. Så han frågade om han fick ringa min mamma från min mobil. De pratade och han fick adressen och sen skjutsade han hem mig. Mamma kramade om honom och var så tacksam. Jag också förstås, men behövde bara få sova lite innan jag kunde inse det!"

Annons

4. Givmilda kunder

"Jobbade en julafton på ICA och en kund kom in med en matlåda med julmat och gav mig! Och nu när jag tänker efter så har jag fått ganska mycket mat och presenter av kunder i mitt arbetsliv."

5. Peppen varje mamma behöver

"En gång när jag åkte på en full buss med min bebis och 3-åring. Den dagen hade varit så tuff, en bebis som var gnällig en 3-åring som var gnälligare så jag hade varit lite sur och grinig kändes det som, så satt vi på bussen och bebis jollrade, ville ha välling, ville ha leksaker, ville komma upp etc och 3-åringen berättade osammanhängande historier, frågade 1000 frågor och hade massa myror i byxorna. Så vid ett stopp ska en kvinna gå av så vänder hon sig till mig och säger "jag måste bara få säga hur himla rar du är mot dina barn, man ser hur fin mamma du är" och jag blev så himla glad, det var säkert 1,5 år sedan men jag tänker på det flera gånger i veckan."

6. Främling lyfte hund

"En främling hjälpte mig bära min ena hund i rulltrappan då hissen var trasig - har två stora och kan inte lyfta båda."

Annons

7. Oväntad blombukett

"Jag var lite söndagsdeppig en dag och gick på promenad längs med Karlbergskanalen. Vid en av kolonistugorna stod en man och krattade, men släppte krattan när han såg mig. ”Vänta, vänta..” ropade han och försvann runt husknuten innan han dök upp igen med en bukett blommor från hans trädgård. Jag har båt och har åkt förbi stugan tusentals gånger sedan dess, och minns detta tillfälle varje gång. Det är som om jag får en ny bukett varje gång."

8. Okänd man tröstade hjärtekross

"Jag tågluffade med min brasilianska pojkvän i 20 års åldern. I Amsterdam skulle han gå av tåget och ta ett flyg hem till Brasilien och jag skulle sitta kvar på tåget till Köpenhamn. Vi skulle aldrig ses igen och mitt hjärta gick i tusen bitar när vi sa hej då. Jag storgrät och hyperventilerade när tåget rullade ut från perrongen och än idag är jag tacksam när jag tänker på den tyska turist som höll om mig och hjälpte mig att andas igen. Han var lite äldre och väldigt snäll. Som jag minns det gav han mig lite choklad och vatten och småpratade med mig om något helt annat för att distrahera mig. Vilken hjälte."

Annons

9. Erbjöd skjuts

"Minns en vinternatt när jag skulle lämna en hyrbil i Hudiksvall och sedan lifta till Sundsvall. Gick in på en mack för att fråga om bästa stället att lifta på. Killen bakom disken menade att det var för sent på natten för att få lift, ”alla yrkestrafikanter har slutat köra nu” men att macken skulle stänga snart (kl.02.00) och att han kunde köra mig mot soppapengar. Det tar en timme att åka mellan Hudik och Sundsvall. Så fint gjort av honom."

10. Extrapappa under resan

"Åkte ensam med två barn till Thailand då de var 3 och 6 år gamla. En man på Arlanda hjälpte mig genom säkerhetskontrollen, på planet och genom flygplatsen i Bangkok med sovande barn och bagage trots att han skulle helt åt ett annat håll."

Se också: Så är du en bra vän – här är de viktigaste egenskapernaBrand logo
Se också: Så är du en bra vän – här är de viktigaste egenskaperna
Annons