10 fakta om Doktor Mikael och Lotta Engbergs kärlekssaga

Lotta Engberg och Mikael Sandström

Karin Törnblom/TT

Kärleken slog ner som en blixt från klar himmel – och nu har det gått drygt ett år sedan relationen drog igång. Vi listar tio härliga fakta om Lotta Engbergs och Doktor Mikaels underbara relation!

År 2020 var tungt och utmanande för de flesta av oss, men året innehöll också en hel del glädje och kärlek. Den hetaste romansen i Sverige, mellan Lotta Engberg och Mikael Sandström, har knappast gått någon obemärkt förbi – och relationen är starkare än någonsin. Här är allt du vill veta om bakgrunden till kärlekssagan som skapade det lyckliga paret!

Se också: Lotta Engberg och Mikael Sandström i Tillsammans med Strömstedt

1:36

Efter reklamen: Lotta Engberg och Mikael Sandström i Tillsammans med Strömstedt

(1:36)

Kärlekssagan: 10 fakta om Mikael och Lotta

1. Flört via media

Det hela började i januari 2020 när Lotta Engberg i en intervju med Aftonbladet, fick en fråga om singellivet. Lotta svarade att hon inte hade några problem med att vara singel, men att det trots det fanns en intressant person där ute, nämligen Mikael Sandström, mer känd som Doktor Mikael. När Doktor Mikael hörde detta, tog han det som ett skämt, och något svar blev det inte.

– Jag trodde det var trams, sa han till Nöjesguiden.

2. Båda har varit singlar en längre period

Att paret skulle hitta varandra var trots allt ganska otippat. Både Lotta och Mikael hade varit singlar under en längre tid och båda var inställda på att fortsätta att leva så. Båda sade sig gilla sin frihet och den som nått medelålder ändrar kanske inte sina vanor så enkelt, men Lottas skämtsamma flört gjorde verkligen susen. Däremot trodde ingen av dem att det skulle bli något stort av det!

– Jag har varit singel i 13 år. Det här är en känsla som jag inte trodde skulle komma tillbaka, nämnde Mikael till Expressen.

3. Första dejten i Göteborg

Efter lite om och men och inga konkreta svar började paret höras allt oftare, och till slut kom den första träffen. Dejten ägde rum i Göteborg på en restaurang där de åt middag.

– Det var jättetrevligt, men det hade jag förväntat mig, sa Mikael då till Expressen.

Lotta Engbergs kärleksstöd till pojkvännen Doktor Mikael inför nya jobbet

4. Solsemester i Spanien

Efter en kort tid tillsammans bestämde sig paret för att åka på solsemester till Spanien för att lära känna varandra bättre.

5. Köpt hus tillsammans

I januari 2021, det vill säga ganska exakt ett år efter den första kontakten, berättade paret att de har köpt ett hus tillsammans. Både Mikael och Lotta har sålt sina hus och är redo att bo tillsammans i Göteborg.

Distansförhållandet har satt lite käppar i hjulen och därför har de beslutat sig för detta steg.

– Jag vill inte vara särbo, jag tror inte sådana förhållanden klarar sig bra. Jag tycker inte det är vad ett förhållande ska innehålla, sa Mikael till Aftonbladet.

6. Planerar bröllop

Fastän de är tidigt inne i förhållandet så är tankarna på ett bröllop inte så långt borta, berättar Mikael.

– Det kan ju komma att bli, men så långt har vi inte kommit. Vi har ju haft världshistoriens sämsta dejtingklimat. Då är inte giftermål det första man ger sig in i, men tankarna finns där, sa Mikael till Hänt.

Så lurade Lotta iväg Doktor Mikael på hemligt äventyr

7. Med i TV-programmet Tillsammans med Strömstedt

Mikael och Lotta var det första paret som gästade i TV-programmet Tillsammans med Strömstedt, där de visade upp sin fina relation.

8. Lotta har träffat Mikaels familj

Lotta har redan hunnit träffa Mikaels familj, den första träffen ägde rum i en sommarstuga där de verkade ha haft det jättetrevligt!

”Hälsningar från ett soligt men blåsigt västkusten. Ikväll blir det krabbfrossa”, skrev Mikael till ett inlägg på Instagram.

9. Deras olika yrken

Lotta och Mikael har rätt så olika yrken, hade det inte varit för nöjesvärlden, tror vi inte att de hade funnit varandra.

Lotta: Artist, programledare, allsångsledare.
Mikael: Intensivvårdsläkare, programledare och läkarexpert i TV4.

10. Mikael och Lottas barn sedan tidigare

De har båda barn från tidigare förhållanden.

Mikael: Sonen Marcus, 32 och dottern Mimmi, 32.
Lotta: Döttrarna Malin, 33 och Amanda, 31.