Så lurade Lotta iväg Doktor Mikael på hemligt äventyr

Lotta Engberg och soldoktorn Mikael Sandström syntes för första gången offentligt tillsammans på Kristallengalan 2020.

Foto: Olle Sporrong/Expressen/TT

Förhållandet mellan Lotta Engberg och Mikael Sandström kan ha varit största romans-snackisen förra året. Och kärleken fortsätter att sprudla – Lotta rövade bort Mikael för kvalitetstid tillsammans senast i helgen.

Det var i januari förra året i en intervju med Aftonbladet som Lotta gav startskottet till romansen med Mikael genom att säga:

– Doktor Mikael tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt, sa hon då till tidningen.

Lotta och Mikael kom på så sätt i kontakt med varandra och under sommaren avslöjade de att de var ett par. Med Lotta på västkusten och Mikael i Hallstahammar, och på det en pandemi och fullspäckade scheman, blev det ett pussel att få ihop tid tillsammans.

Se också: Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärlekshistoria

På gång att flytta ihop

Mikael gjorde klart att varken han eller Lotta ville ha ett distansförhållande – och i november la Mikael ut sin villa till försäljning för att flytta ihop med Lotta.

Mikael Sandström och Lotta Engberg flyttar ihop

– Jag tycker det känns kul, det känns absolut bra att bli sambo. Så får vi hoppas det håller i sig. Jag skulle såklart inte sålt huset om vi inte hade haft det bra ihop. Det är ju planen, men vi vet inte exakt vart. Planen är att vi blir sambos, frågan är bara var och när, sa Mikael då till Aftonbladet.

Lottas hemliga äventyr

Nu berättar Mikael för Hänt om Lottas hemliga överraskning – hon mötte oväntat upp honom efter ett arbetspass och tog med honom till spa för kvalitetstid.

”Gick min sista jour inatt. Lotta rövade bort mig från sjukhuset imorse, avnjutit champagne-frukost o sitter nu på spa”, skriver Mikael i ett meddelande till Hänt.

Doktor Mikael och Lotta på tv

Snart får vi mer inblick i parets kärlek. Den 18 februari är de med i premiäravsnittet av Tillsammans med Strömstedts som sänds på TV4.

Tillsammans med Strömstedts 2021 – här är årets alla par

Från flirt i kvällspressen till blivande sambor – här är 2020 romansen alla pratade om

Mikael ”Soldoktorn” Sandström: Jag och Lotta är sambos om två år