Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Detta är Antonija Mandir – exet från stranden som blev influencer

20 aug, 2021 
Lukas Ernryd
Till vänster, tv- och radiostjärnan Laila Bagge, lkaren Mouna Esmaeilzadeh, influencern Antonija Mandir, författaren Camilla Läckberg, komikern och programledaren Kristina "Keyyo" Petrushina, till höger, Antonija Mandir vid galapremiären av filmen Glaciär.
Antonija Mandir slog igenom i Ex on the beach och har sedan byggt ett varumärke som influencer. Hösten 2021 är hon aktuell i TV3:s nya realityserie Svenska powerkvinnor.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var i säsong tre av dokusåpan Ex on the beach som Antonija Mandir presenterade sig för svenska folket första gången. Året var då 2017.

Efter hemkomsten från Mauritius startade hon ett youtube-konto som snabbt fick många, många följare. Just nu, i augusti 2021, är hon uppe i 350 000 prenumeranter.

Lika stort antal följer henne på instagram.

Men låt oss börja från början.

Se också: Keyyo om varför hon inte vill bli kallad powerkvinna

Keyyo om varför hon inte vill bli kallad för powerkvinnaBrand logo
Keyyo om varför hon inte vill bli kallad för powerkvinna

Detta är Antonija Mandir

Hon föddes 6 november 1995 i Skillingaryd som ligger mellan Värnamo och Jönköping i Småland. Hon har kroatisk bakgrund vilket märks inte minst av att hon ofta låter sin pappa vara med i filmerna på youtube.

Annons

De lagar mat ihop och ibland använder hon sin far som rådgivare.

Till exempel när han Antonija säger att en av hennes följare är kär i sitt ex:

– Fifan, har du sovit dåligt eller? Du kommer ha tio ex till, svarar pappan.

Som ni hör är han något av en karaktär. Just humor genomsyrar en stor del av Antonijas videos. Hon bjuder på sina tillkortakommanden och har självdistans. I flödet syns en hel del resor och träningsbilder, men hon är också öppen med sina relationer och vågar vara sårbar.

Älskar sin familj

I ett av hennes mest lajkade inlägg berättar hon om kärleken till sin mamma.

”Tack mamma för allt du gjort för oss, tack för att du tog modet att fly till Sverige utan nånting i hopp om ett bättre liv, för dig och för oss. Min mamma, precis som många andra tog lån för att komma på fötter och igår berättade jag att jag kommer betala av hennes lån. Tack mamma för att du är MIN mamma.”

Uppbrottet från Jack

Under inspelningen av Ex on the beach blev Antonija och Jack Stengel-Dahl ett par innan de ens hade lämnat ön. De visade sedan upp sina liv i deras gemensamma youtube-kanal.

Annons

Men i oktober 2020 berättade Antonija att de hade gått skilda vägar. Hon var öppen med hjärtsorgen och skrev också att hon inte ville ha några frågor om uppbrottet.

Sedan en tid tillbaka är Antonija tillsammans med Oliver Hunt. I en frågestund i sociala medier svarade hon på frågan hur de träffades.

– Han stod i baren och vi var bekanta sedan tidigare. Så jag skulle typ skämta och säga ”Kan du flytta på dig så jag kan beställa en shot någon jävla gång”. Han hade redan en i handen och svarade ”Du kan få min”. ”Ja tack gärna”, sa jag. Sedan bjöd vi varandra på shots hela kvällen och var helt förtrollade av varandra, berättar Antonija.

Går bra för företaget

Antonija driver bolaget Mandir Media AB som hade ett resultat på 2,1 miljoner kronor år 2020. Hon är också engagerad som styrelseledemot i ett bolag som säljer hår- och skönhetsprodukter online. I sina sociala medier gör hon samarbeten med olika företag. Bland har hon gjort reklam för kläder, kolsyrade koffeindrycker och laktosfria mejeriprodukter och en hel del annat.

Annons

Aktuell i Svenska powerkvinnor

Tidigare i sommar kom nyheten om att TV3 ska sända en serie med fem svenska powerkvinnor. Antonija Mandir är en av dem. De andra är Camilla Läckberg, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Laila Bagge och Mouna ’Doktor Mouna’ Esmaeilzadeh.

Antonija har själv inte kommenterat sin medverkan i någon större utsträckning i sociala medier. Men klart är att hon har följts av ett kamerateam ett tag. Det lilla hon har sagt om inspelningarna är något hemlighetsfullt.

Från vänster: Tv- och radiostjärnan Laila Bagge, lkaren Mouna Esmaeilzadeh, influencern Antonija Mandir, författaren Camilla Läckberg, komikern och programledaren Kristina "Keyyo" Petrushina.

– Jag trodde att jag hade visat er allt men det finns en hel del som ni inte har sett.

Svenska powerkvinnor har premiär den 7 september.

Annons