Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Anders Tegnell om frun Margit: ”En trygghet”

21 apr, 2020 
Sebastian Mattsson
Anders Tegnell har fått stor uppmärksamhet den senaste tiden.
Foto: TT
Anders Tegnell har blivit ett slags alternativ landsfader under coronakrisen. Men vem är hans fru Margit?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Anders Tegnell har fungerat som yttersta sakkunnig under coronavirusets härjningar. Och de allra flesta tycker att han gör ett bra jobb.

Anders TegnellBrand logo
Anders Tegnell

Enligt en undersökning utförd av opinionsinstitutet Demoskop, på uppdrag från Aftonbladet, känner 71 procent av svenskarna förtroende för Folkhälsomyndigheten.

Anders Tegnell – här är hans fru Margit

Men Anders Tegnell står inte ensam i krisen. Hemma i Vreta Kloster, utanför Linköping, kan han räkna med stort stöd från hustrun Margit Neher.

Att de har en kärleksfull relation kan man läsa sig till i Margits avhandling för Linköpings universitet. Där fick Anders en speciell hälsning i början av texten.

– Min fru och mina barn är ett jättestort stöd i det här. Både att de accepterar att jag kanske är borta lite mer än vanligt, men också tryggheten att komma hem till dem. Nu bor inte mina döttrar hemma längre, men vi pratas vid var och varannan dag. Det är ju en trygghet och långsiktighet i tillvaron, har Anders sagt i en intervju med Expressen.

Annons

Enligt Expressen träffade Anders sin fru Margit när han studerade matematik i USA. Margit arbetar idag som arbetsterapeut och är dessutom forskare, precis som sin make. Hon undervisar på master- och doktorandnivå vid Linköpings universitet.

På Margits LinkedIn-sida kan man se att hon brinner för samma sak som Anders: vårdfrågor. Hon berättar att hon bland annat intresserat sig för hur hjärtsjuka med depressionsbesvär kan hjälpas av KBT-behandlingar.

“Min stora dröm är att vi som specialister ska kunna tillgodo se högkvalitativ vård i alla delar av vårdsystemet”, skriver hon där.

Visar sin kärlek till döttrarna

Margit har också en nära relation till sina tre döttrar: Emily, Saskia och Annemiek. I den ovan nämna avhandlingen gjorde hon och flickorna omslaget tillsammans. I sitt tack beskriver hon Emily, Saskia och Annemiek som “våra tre underbara döttrar”.

I en intervju med Östgöta-Correspondenten har Anders gett en liten inblick i hur han och Margit lever tillsammans i Vreta Kloster.

Annons