Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Andrea: Kärleken har ingen ålder för oss

13 nov, 2023 
Anonym läsarberättelse
Yngre man ger äldre kvinna en puss.
Redan första gången vi träffades kändes det speciellt. Men han var betydligt yngre, så jag förväntade mig ingenting.
Men en sak vet jag och det är att kärlek inte har någon ålder.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 9 kändispar med stor åldersskillnad - som du kanske inte känner tillBrand logo
Se också: 9 kändispar med stor åldersskillnad - som du kanske inte känner till

Få saker verkar vara så tabu som att en medelålders kvinna lever med en mycket yngre man. Det upprör folk. Däremot kan nog alla räkna upp en handfull män med en betydligt yngre kvinna vid sin sida utan att det väcker samma reaktioner, speciellt inom kändisvärlden.

När jag träffade Sebastian förstod jag direkt att det var något speciellt med honom. Han var då 24 år och jag var 41, frånskild tvåbarnsmamma.

Jag kunde inte sluta att tänka på honom

Vi satt bredvid varandra på tåget mellan Stockholm och Göteborg och började prata. Han bodde i Stockholm men studerade i Göteborg och hade varit hemma över helgen. Själv skulle jag dit på konferens.

Han var så charmig och positiv. Ja, rentav vacker där han satt. Jag hade inte känt fysisk dragning till någon på väldigt länge. Det var som om något på nytt väcktes inom mig.

Annons

Fem år tidigare hade jag separerat från barnens far efter ett slitsamt äktenskap, där vi hade kämpat alldeles för länge att hålla ihop för barnens skull.

När vi närmade oss Göteborg kände jag att jag inte ville att han skulle försvinna ur mitt liv. Men han var ju så ung att jag knappast kunde förvänta mig att vi skulle ses igen.

Vi sa hej då och tackade för trevligt sällskap. Jag hade precis börjat gå när han frågade vad jag hette. Sedan fick jag en snabb puss på kinden och så var han borta.

Jag hade väldigt svårt att koncentrera mig på konferensen. Jag kunde helt enkelt inte sluta tänka på Sebastian. Inte minst den där kindpussen han gett mig.

Han flyttade in hos mig

När jag senare gick igenom mejlen såg jag en vänförfrågan på Facebook. Det var han. Han hade alltså letat upp mig. Hjärtat slog så att det dunkade när jag svarade ja. Sedan gick jag direkt in på hans sida för att få veta så mycket som möjligt om honom.

Vi började höras, och när han kom tillbaka till Stockholm två veckor senare ville han träffa mig. Visst insåg jag att borde säga nej men jag kunde helt enkelt inte, trots att jag förstod att livet skulle bli komplicerat.

Annons

Det blev början på en mycket speciell kärlek, och från den dagen är vi ett par. Vi försökte länge hålla vårt förhållande hemligt. Inte minst för att jag har två barn som då var tolv och fjorton år.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

När Sebastian blev klar med sina studier ett halvår senare fick han jobb i Stockholm och flyttade då in hos mig. Nu blev det oundvikligt att mina döttrar skulle lära känna honom då de bor med mig varannan helg.

För dem har det aldrig varit något problem, men den som inte kunnat acceptera det var min före detta man. Han gick så långt att han försökte få egen vårdnad om barnen.

Vi kunde inte motstå varandra

Med tiden började vi träffa varandras vänner och slutade att försöka dölja vår kärlek. Det var inte helt konfliktfritt i början men vi har varit så övertygade att vi tagit oss igenom alla hinder. Ett av dem var till en början Sebastians föräldrar som ansåg att han slängde bort sitt liv.

Annons

Sju år har nu gått sedan vi träffades på tåget och vi är i dag föräldrar till en liten Klara. Hon är så otroligt lik sin pappa och jag blir alldeles varm i kroppen när hon tittar på mig med samma busiga min som han.

Ett av mina svärföräldrars problem hade nog varit att de inte trodde att de skulle få något barnbarn. I dag har de förstått att vår kärlek är sann och jag har en bra relation med dem.

Jag får ofta höra att jag varit så modig som vågade satsa på Sebastian. Men sanningen är att det inte alls handlade om mod. Vi kunde helt enkelt inte motstå varandra!

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons