Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Andrea och Cleo var ihop med samma man – utan att veta om det

14 mar, 2024 
Birgitta Lindvall Wiik
Cleo James och Andrea Hunter
Under tolv år levde Andrea och Cleo i en relation med samma man – utan att känna till varandra.
Marks dubbelliv kom som en chock för båda.
I dag är kvinnorna vänner, båda har gett ut en bok med varsin version av vad som hände.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Terapeuten om otrohet på nätet: ”Jättevanligt”Brand logo
Se också: Terapeuten om otrohet på nätet: ”Jättevanligt”

När bomben samtidigt briserar i London och i Stockholm börjar två kvinnor tillsammans att försöka nysta i härvan som är deras liv.

Cleo James levde sedan tolv år i en stormig och känsloladdad relation med sitt livs kärlek i London. Stockholmskvinnan Andrea Hunter hade sedan 16 år en relation med sitt livs kärlek. Tillsammans hade de två söner och levde i en lycklig distansrelation.

Jag kastades rakt in i klimakteriet av chocken

Vad ingen av kvinnorna visste var att de delade på samme man.

– Jag glömmer aldrig det första mejlet jag fick från Cleo. Hon presenterade sig som Marks flickvän. Var hon galen? Det var ju JAG som var Marks flickvän, säger Andrea.

Annons

Pusselbitarna föll på plats

I takt med kvinnornas mejl-konversation växte sanningen fram och marken rämnade under dem. Mark hade levt ett dubbelliv och hans föräldrar, syskon och vänner spelade med i charaden!

– En vanlig otrohet går att förlåta, men det här var något annat. Vi hade två barn tillsammans och Mark hade friat tre gånger. Jag och barnen hade bott hos Mark och hans föräldrar när vi var i London. Det hade pågått otroligt länge och alla visste om Cleo utom jag. Jag kastades rakt in i klimakteriet av chocken, jag fick aldrig mer någon mens, säger Andrea.

Efter att hon fått det första mejlet från Cleo fick hon veta att han inte bara haft en flickvän under deras relation. Han hade varit gift med ytterligare en kvinna underderas första år tillsammans.

Andrea konstaterar att det måste ha varit tufft för Mark att jonglera med flera relationer och nu föll många pusselbitar på plats. När Mark ställt in Stockholmsbesöken med de mesta fantasifulla bortförklaringarna hade han i själva verket varit med Cleo.

Annons

– När vi insåg att båda var grundlurade hade jag och Cleo en intensiv mejlkonversation. Jag ville ställa Mark mot väggen. Vad fan var det som hänt? Jag hade så många frågor, men han vägrade svara på mina telefonsamtal och meddelanden. Det blev Cleo som fick räta ut mina frågetecken så gott hon kunde.

Skrev boken Too good to be true i frustration

Andrea berättar att Cleo lovade att ställa Mark mot väggen, han skulle få sina fiskar varma. Men sedan blev det helt tyst och när Cleos nästa mejl kom berättade hon att de bestämt sig för att fortsätta sin relation.

– Jag kände mig oerhört sviken och kunde inte förstå henne. Det hade ju varit vi två mot Mark. Nu stod jag ensam kvar, utan några svar och utan en chans att älta det som hänt med vare sig Mark eller Cleo.

Cleo, som till en början känts som Andreas bundsförvant, hade allierat sig med fienden!

Annons

Mark var orsaken till bådas smärta

I frustration, ilska och sorg började Andrea att skriva ner sin historia som resulterade i boken Too good to be true.

Den är en sorts hämnd och Andrea ville att Cleo, Mark och Marks tidigare fruarskulle läsa den, därför skrevs boken på engelska.

Bokreleasen hölls på Londonpuben The White horse, där Andrea och Mark träffades för första gången. Mark och Cleo var inbjudna. Ingen av dem kom till bokreleasen och Andrea fick ett torrt svar från Cleo. Hon hade inte läst boken och hade inte för avsikt att någonsin göra det heller.

Misstänkte aldrig att han var otrogen

Cleo James är sjuksköterskan som mötte kärleken i den snygge patienten Mark. Sjuksköterskorna på vårdcentralen i London hade ett system med post it-lappar för att markera patienter som var riktiga snyggingar.

Andrea skrev boken i frustration. Det är en sorts hämnd.

För Cleo blev Mark mer än bara en post-it-snygging. De kastade sig snabbt in ett hett kärleksförhållande.

Annons

– Mark berättade att han hade ett barn med sin första fru och att han just då var gift med fru nummer två men skulle skilja sig. Mark berättade också att han hade ett barn i Sverige. Det kändes som att han lade korten på bordet, men han hade i själva verket utelämnat två viktiga saker. Relationen tillAndrea och att han har två barn med henne.

Cleo säger att hon aldrig haft anledning att misstänka att Mark var otrogen.

– Jag är ingen svartsjuk person. Jag kollade aldrig hans telefon eller ställde några frågor om vad han sysslade med när inte vi sågs. Vi bodde inte tillsammans på heltid och jag åkte ofta bort utan att inse att jag gjorde det lätt för honom att lura mig.

Mark var desto mer svartsjuk och både stolar och bord kunde flyga runt i rummet när han inbillade sig att Cleo sett åt en annan man.

Annons

– Mark var löjligt svartsjuk! Några av hans anklagelser fick mig att skratta högt... Som att jag hade sex med byggaren som jobbade på huset bredvid eller att jag var gay och kollade upp andra kvinnor. Men jag var aldrig rädd för honom.

– Vi hade ett toxiskt förhållande med kränkande beteende på båda sidor. Som tur är har både jag och Mark blivit äldre, klokare och lugnat ner oss. Men nej, jag var aldrig orolig för att han skulle vara otrogen.

Andrea och Cleo förenades i ilskan

Det förändrades när Cleo av en slump fick syn på ett mejl med en bild på Marks pappa och två pojkar.

– Så fort jag såg bilden visste jag att det var något lurt. Mark kom bara med bortförklaringar när jag konfronterade honom, men jag kunde inte släppa frågan.

Andrea Hunter

Ålder: 56 år.

Familj: Två söner, 24 och 21 år, och en jaktgolden.

Bor: Utanför Stockholm.

Yrke: Chef på mediebolag.

Aktuell med: Ljudboken Er pappas dubbelliv: En sann historia.

Annons

Cleo våndades i tre månader innan hon skickade ett mejl till kvinnan som skickat bilden. Andrea.

– Vi förenades ganska snabbt i vår ilska. Mark var orsaken till bådas smärta. Skillnaden för mig var att jag hade möjlighet att ta ut min ilska på honom, skrika på honom, ifrågasätta honom och kräva svar. Andrea hade ingen att rikta sin ilska mot och jag kan förstå hur sårad hon måste ha blivit av att jag förvandlades från en allierad till en fiende.

Hur kunde du stanna hos honom? Hur kan du lita på honom?

Cleo har fått frågan mer än en gång.

– Jag älskar honom. Jag kunde ha lämnat honom och jag är helt säker på att jag skulle ha dejtat och kanske blivit kär i en annan man, men det skulle inte komma i närheten av vad jag känner för Mark.

– Han bad om min förlåtelse och jag förlät. Vi har släppt det som hänt, vi kan inte ändra det. Det enda vi kan förändra är oss själva och det har Mark gjort. Han är en helt annan man efter avslöjandet och jag litar på honom.

Cleo James och Andrea Hunter
Cleo och Andrea i Stockholm.

Men Cleo har inte längre någon kontakt med Marks föräldrar.

– När jag frågade hans mamma hur hon kunde göra så här mot mig skyllde hon bara på Mark. Jag fick ingen ursäkt eller förklaring till deras roll i bedrägeriet.

Annons

Reste till London för att få svar på sina frågor

När Cleo och Mark fick Andreas inbjudan till bokreleasen bestämde de sig direkt för att inte gå.

– Vi hade läkt vår relation och ville inte riskera att förstöra det vi hade byggt upp.

Samtidigt som Cleo och Mark gick vidare växte Andreas frustration och det dröjde åtta månader innan hon äntligen stod öga mot öga med Mark. Hon reste till London för att få svar på sina frågor, och för att sönerna skulle få träffa sin far.

– Men jag fick inga svar, och redan efter ett dygn bröt han sitt löfte om att inte låta barnen träffa Cleo redan då. Själv satt jag på hotellrummet och kände mig ynkligast i världen.

Cleo James

Ålder: 55 år.

Familj: Sambon Mark, 60.

Bor: I London.

Yrke: Sjuksköterska.

Aktuell med: Ljudboken Min pojkväns dubbelliv: En sann historia.

Andrea har fått lära sig att leva utan svar. När hon konfronterade Marks föräldrar via mejl fick hon svaret ”det man inte vet mår man inte dåligt av” och efter att de läst Andreas bok tog kontakten slut.

Annons

– Våra söner tycker att jag kunde ha varit elakare, skrattar Andrea och säger att hon är glad för att de numera vuxna sönerna har en bra relation till såväl sin pappa som till Cleo.

Efter några års formell kontakt med Cleo ändrades allt under pandemin när Cleo bestämde sig för att skriva en bok. Nu var det hennes tur att berätta om det stora sveket.

– Jag älskar att läsa och har alltid velat skriva en psykologisk thriller men har förstått att det bästa är att skriva om något du känner till. Så det gjorde jag!

Kom varandra nära under bokprojektet

Det skulle bli en berättelse om svek och dubbelliv, om förlåtelse och försoning och om att välja en kärlek som alla avråder ifrån. Och vem var den bästa att bolla bokidén med om inte Andrea!

– Jag blev eld och lågor när Cleo skrev till mig och ville gärna stötta henne i skrivandet.

Annons

Cleo säger att hon och Andrea återigen förenades i ett gemensamt projekt och kom varandra nära.

– Under och efter bokprojektet mejlade vi varandra mycket, vi hade enbart skriftlig kontakt. Det var spännande tider och vi hade många virtuella skratt – och en del svordomar när saker och ting inte gick enligt planerna, skrattar Cleo och berättar att det var först nu som honläste Andreas bok.

– Den var välskriven och rörde upp känslor, såväl skratt som tårar. Jag är glad att jag väntade med att läsa boken tills jag hade en fantastisk relation med Andrea. Nu tog jag inte illa vid mig av nedsättande ord om mig.

Andrea Hunter och Cleo James
Andrea och Cleo har skrivit en varsin bok om sina respektive relationer med Mark.

Andrea tog sig med förtjusning an att läsa och redigera Cleos manus och att hjälpa henne med egenutgivning av boken.

Annons

– Cleo skriver på ett roligt och medryckande sätt, men det fanns också något i berättelsen som fick mig att haja till och förvånas. Cleo skriver om svartsjuka och våld. Det är något som jag aldrig upplevt under mina år med Mark. De hade en annan sortsrelation än vad vi hade.

Ljudbokskontraktet ledde till det första mötet

Cleos historia gjorde att Andrea fick en större förståelse för sin egen berättelse. En känsla av samförstånd och vänskap växte sig allt starkare och det kändes självklart att de två kvinnorna skulle träffas. Frågan var bara när de skulle ses för första gången.

Det var ett ljudbokskontrakt med det svenska förlaget Lind & co som ledde till väninnornas första – och hittills enda – fysiska möte.

Andreas bok har den svenska titeln: Er pappas dubbelliv: En sann historia och Cleos bok Min pojkväns dubbelliv: En sann historia.

Annons

Jag njuter av att vara hemlighetsfull

Cleo bestämde sig för att åka till Stockholm i samband med att hennes inbundna bok på svenska lanserades.

– Jag hade sett Andrea på Facebook. Jag förväntade mig att hon skulle vara lång, blond, blåögd à la Victoria Silvstedt, men hon såg mer östeuropeisk ut än nordlig. När vi träffades kramades vi och kollade in varandra. Jag såg likheter mellan oss, vi kunde varit systrar. Vi hade byggt upp en nära relation via mejl och hon var så precis så härlig och knasig som jag föreställt mig, säger Cleo.

Andrea Hunter och Cleo James i Kungsträdgården.
Andrea och Cleo tillbringade ett dygn tillsammans i Stockholm.

Andrea håller med och berättar att de tog en selfie tillsammans framför blommande körsbärsträd i Kungsträdgården innan de tillbringade ett dygn med att prata, skratta och dricka dyra drinkar.

Annons

– Vad Mark säger om saken? Han är glad för min skull, men inte intresserad av någon av böckerna. Han frågar aldrig om min relation eller kontakt med Andrea och jag njuter av att vara hemlighetsfull. Han höll ju henne hemlig för mig i tolv år.

Cleo säger att Mark visste att hon åkte till Stockholm för att träffa Andrea. Han betalade för resan.

– Jag valde säten i businessklass, femstjärnigt hotell, champagne och dyra drinkar. Det tycker jag är ett mycket lågt pris att betala med tanke på det helvete han utsatte oss för.

Fotnot: Alla namn är fingerade

Annons