Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Anitra: Hur vet jag om min man är otrogen?

20 nov, 2018 
AvMalin Forsberg
Förändringar i vardagen och ett ombytligt humör väcker obehagliga misstankar. Hur vet man om ens partner är otrogen?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

”Min man är inte sig lik”

Maria Montazami bryter tystnaden om otroheten mot KamranBrand logo
Maria Montazami bryter tystnaden om otroheten mot Kamran

Jag tycker att min man på senare tid inte är sig riktigt lik. Och det oroar mig. Hans humör pendlar mellan att vara ganska så dyster och riktigt uppåt. Jag kan inte hänga med i svängningarna. När jag någon gång påpekat det svarar han bara att ”jag fattar inte vad du menar”. Eller ”jag är väl som vanligt?” och så kanske han ger mig en liten kram. Är det för att lugna mig?

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Vi är båda sjukpensionärer och har därför haft tid att umgås med varandra och stått varandra nära. Sen en tid går han på en så kallad dagverksamhet som kommunen ordnar. Jag tackade nej till det, tycker jag har nog här hemma. Men sen dess är något förändrat mellan oss.

Han berättar sällan vad han gör om dagarna, bara vagt om att han hjälper funktionsnedsatta, skjutsar eller ledsagar dem. Inga namn, bara vagt, blir snäsig när jag frågar mera. Kanske skäms han för att det inte är något ”riktigt” jobb? Men vadå? Han verkar ju må bra av det för det mesta, av att komma hemifrån?

Annons

I förrgår när jag kom ut till honom på tomten avbröt han genast ett mobilsamtal. ”Felringning”, sa han, men jag tyckte han verkade skamsen, nästan lite rädd. Hur ska jag få honom att prata? Är han otrogen? Mår dåligt av något annat? Ibland visslar han och verkar glad. Vad ska man tro?
Anitra

Relationsexperten Anne-Marie Furhoff:

Vill du fråga terapeuten? Mejla din fråga till [email protected]

Visa ett ärligt intresse utan baktankar

Om man vill få någon att dela med sig av sina tankar och funderingar så brukar det räcka med att visa ett ärligt intresse utan baktankar. Och vara beredd att lyssna på det som kommer fram.

I ditt fall finns det en risk att din man känner sig både utfrågad och ifrågasatt av dig. Ni har väl varit mycket hänvisade till varandra i ert vardagsliv, kanske till och med mer än ni egentligen skulle vilja. Då kan en sådan här öppning som dagverksamheten vara väldigt stimulerande för din man utan att det behöver betyda att han särskilt knyter an till någon annan person.

Annons

Skulle dina misstankar att han har något att dölja stärkas, så måste du ta dina känslor på allvar och berätta uppriktigt vad som oroar dig. Då blir det förmodligen en sorts krisläge. För att få ut något bra ur det måste ni också titta närmare på er relation, hur den är, och undersöka möjligheterna att få det bättre. Om det känns svårt att prata i den frågan, så kan ni söka er till familjerådgivning.

Läs också:

Gun: Min man var otrogen med en kvinna han träffade på gymmet

Annons