Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Anja: Han dumpade mig – och jag blev besatt av honom

10 jun, 2023 
Anonym läsarberättelse
En kvinna som tittar svartsjukt på ett par
Jag och Jonas hade precis renoverat ett hus. Här var vi lyckliga och här skulle vi bilda familj, trodde jag. Då bytte han ut mig.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det kom som en blixt från en klar himmel.

– Jag ser ingen framtid för oss två tillsammans längre, sa Jonas.

Denne Jonas, som jag varit ihop med i sju år. Under den tiden hade vi hunnit flytta in i hans föräldrahem, renovera det – och det hade kostat blod, svett, tårar och en himla massa pengar. Men det var värt det, för här skulle vår familj snart växa.

Se också: Kändisar som blivit brutalt dumpade av andra kändisarBrand logo
Se också: Kändisar som blivit brutalt dumpade av andra kändisar

Det han nu sa var ju helt absurt, så jag började faktiskt att skratta.

– Anja, jag menar allvar.

Mitt skratt förbyttes i kalla kårar. Han skämtade inte. Ändå förstod jag inte riktigt, inte ens när jag packade ihop mina prylar i flyttkartonger och Jonas löste ut min del av lånet för renoveringarna på huset. Jag flyttade in i en liten lägenhet i andra delen av stan. Mina vänner förstod heller ingenting och inte mina föräldrar.

Annons

– Ni verkade ju så lyckliga tillsammans, sa min mamma.

Dessa reaktioner gjorde att jag höll uppe hoppet i flera månader. Kanske behövde bara Jonas en paus?

Jag förstod att han träffat någon annan

Jag kunde inte låta bli att köra förbi ”vårt” hus på väg till jobbet. Och en dag såg jag henne. En ung, ljushårig tjej påväg att packa matkassar ur en liten Skoda.

På uppfarten stod också en trehjuling och det var uppenbart att den lilla flickan som mötte kvinnan i dörren var hennes dotter. Hade Jonas verkligen mött någon annan så snabbt? Och låtit henne och hennes dotter flytta in? Min väninna Vicky berättade slutligen sanningen, om än motvilligt.

– Jo, han träffade Louise för ett år sedan. Det var alltså några månader innan Jonas gjorde slut med dig.

Jag ringde då till Jonas och konfronterade honom. Han sa att det stämde att han hade känt Louise i drygt ett år, men att han aldrig varit otrogen mot mig.

Annons

– Jag hade inga känslor för dig längre, Anja. Och att jag träffade Louise skyndade kanske på beslutet att göra slut – men jag har aldrig varit otrogen mot dig, bedyrade han.

Jag fortsatte med att köra förbi Jonas hus. Jag mådde fysiskt illa, som om jag ville kräkas, men kunde inte sluta plåga mig. Mot slutet av sommaren var det uppenbart att Louise var gravid, hon stod där i sin korta klänning med magen glatt putande. På Facebook kunde jag se när Jonas stolt poserade med sin nyfödde lille son. Jag var utom mig av avundsjuka och grämelse.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Insåg att jag svikit mig själv

Senare den hösten stannade jag på väg hem från jobbet och gick uppför gången till huset som en gång varit mitt. Det var som om jag var robotstyrd och bara trampade på. Jag ringde på dörren och efter en stund öppnade Louise.

Annons

– Vad kan jag hjälpa dig med? frågade hon vänligt.

Det var uppenbart att hon inte visste vem jag var. Den lilla bebisen skrek hysteriskt. Jag sa att jag sökte Jonas.

– Han kommer om någon timme. Förlåt, Emil har kolik, sa hon olyckligt, oförmögen att trösta den lille.

– Vill du att jag ska hälsa Jonas något?

Bakom henne låg högar med stövlar, leksaker och jackor i en enda röra. Hon såg fruktansvärt trött ut. Plötsligt var det som om jag vaknade. Det var ju uppenbart att jag inte hade med Jonas och hans nya liv att göra.

– Nej, strunt samma, sa jag och log och skyndade mig därifrån.

Jag insåg då att det inte i första hand var Jonas som svikit mig, utan jag själv. Jag hade blivit så fixerad vid allt han fått att jag inte hade orkat satsa på att få ordning på mitt eget liv. Jag förstod att hans liv också hade motgångar och vedermödor i vardagen.

Från det ögonblicket började jag satsa på mig själv, min egen lycka och min egen framtid utan att snegla på hans liv!

/Anja

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons