Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Mia: Arvet avslöjade hans syn på pengar

09 feb, 2024 
Anonym läsarberättelse
Man kollar rakt in i kameran.
Jag trodde att jag hade träffat en man med samma syn på saker och livet som jag själv.
Men jag hade fel.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 3 faktorer som är grunden till nästan alla äktenskapsbråkBrand logo
Se också: 3 faktorer som är grunden till nästan alla äktenskapsbråk

Innan coronakrisen hade jag varit singel i några år och trivts med det, men sedan stängde samhället ner och jag blev trött på att vara ensam. Genom en dejtingsajt kom jag 2021 i kontakt med Bill, som var 52 år gammal och skild med två vuxna barn, precis som jag.

Vi skrev till varandra dagligen i några månader, och det hade redan uppstått stor medkänsla och varma ­känslor mellan oss innan vi träffades ansikte mot ansikte.

Mötet blev en framgång, för vi drogs ännu mer till varandra, och jag började drömma om ­resor för två och kanske även en framtid som sambos. Vi hade roligt tillsammans, delade ­flera gemensamma intressen och saknade aldrig ämnen att prata om.

Annons

Fick veta att han hade en halvbror

Efter att ha dejtat en kort tid började vi tillbringa helgerna tillsammans, antingen hos honom eller hos mig. När vi var hemma hos mig betalade jag, och han betalade när vi var hos honom.

När vi åt ute delade vi på notan, och det var något jag var nöjd med, eftersom jag alltid ­föredragit att betala för mig själv. Vi tjänade ungefär lika mycket och ägde varsin lägenhet, och jag trodde att vi hade samma inställning till ekonomi. Men så var det tyvärr inte.

Bills mamma hade varit död i många år, och hans far var dement och bodde på ett äldreboende. En dag berättade Bill för mig att hans pappa hade en son som var två år äldre än Bill själv.

Bill hade aldrig träffat den här halvbrodern och hade inte heller något intresse av att göra det. Såvitt han visste hade hans pappa heller aldrig träffat sitt äldsta barn, vars existens hade varit ett känsligt ämne för hans mamma.

Vi kom in på ämnet arv, och jag sa till honom att hans halvbror måste vara berättigad till arv efter hans far. Bill blev både arg och chockad. Han tyckte det var orättvist att hans okända halvbror skulle ärva när hans pappa aldrig hade haft något att göra med honom.

Annons

Jag förundrades över ­denna ganska osympatiska reaktion, och jag kände också medlidande för hans halvbror, som ju inte hade bett om att bli född. För första gången uppstod dålig stämning mellan mig och Bill.

Vi började gräla om ekonomin

Bara två veckor senare avled Bills far och i samband med det visade det sig att Bills pappa inte lämnade något arv, och att Bills okända halvbror hade omkommit i en trafikolycka bara 28 år gammal. Han hade aldrig fått barn.

– Varför har jag inte fått besked om det? Vi var ju trots allt halvbröder, och om han var barnlös borde jag ju ha varit berättigad till arv efter honom, sa Bill upprört.

Han lugnade sig inte förrän han fick reda på att halvbrodern bara hade lämnat efter sig skulder.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Jag avskydde hela historien och började inse att Bill och jag kanske ändå hade ­olika syn på pengar. Jag var så besviken över att han hade denna osympatiska egenskap att vi började gräla.

Annons

Under grälet anklagade han mig för att ha utnyttjat honom ­ekonomiskt, eftersom han ­ensam hade betalat för att parkera bilen i ett parkeringsgarage under en weekend-resa till Stockholm, som vi ­precis hade varit på. Dessutom tyckte han också att jag tog för långa bad när vi var hos honom.

Det kom fram fler saker som i mina ögon avslöjade honom som snål och knusslig, och det kunde jag inte stå ut med. Grälet slutade med att han samlade sina få saker hos mig och sedan slog igen dörren hårt efter sig. Sedan dess har vi inte haft kontakt.

I dag är jag lättad över att vi inte hann flytta ihop. Det hade vi kanske gjort om inte de två arvssituationerna hade fått mig att se honom som den han verkligen är. I dag är jag fortfarande singel, men om jag träffar en ny man kommer jag att se till att vi har samma syn på pengar.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons