Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Bengt: Min kärlek brinner med evig glöd

05 jul, 2024 
Anonym läsarberättelse
Man pratar i mobiletelefon
Foto: TT/Shutterstock (arrangerad bild)
Bengt och Sara blev kära och inledde ett passionerat förhållande. Enda hindret var att han var gift.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Linda lever med Erik och Hampus – alla älskar varandraBrand logo
Se också: Linda lever med Erik och Hampus – alla älskar varandra

Jag är relativt nybliven pensionär och har äntligen kunnat njuta av tillvaron. Arbetet hade nämligen tidigare högsta prioritet med sex, sju långa arbets-
dagar i veckan.

En anledning till detta var nog att mitt äktenskap inte fungerat på många år. Jag och min fru, som är svårt sjuk sedan tio år, hade inte haft något samliv de senaste 20 åren.

Vår dotters födelse för snart 40 år sedan var anledningen till att vi gifte oss om man ska vara ärlig.

Långa promenader i naturen, med svamp- och bärplockning under säsong, tillhör nu mina favoritsysselsättningar.

Jag tog också upp ett intresse från ungdomsåren: att gå ut och dansa. Det var trevligt att träffa andra människor och jag njöt av att kramas lite på dansgolvet och känna närhet, något som inte varit mig förunnat på många år.

Annons

Min bästa kompis Arne och jag tog ibland turer med en kryssningsbåt. Vid en sådan tur träffade jag Sara, som bjöd upp mig till dans. Hon var så vacker och jag kände direkt att det var något alldeles extra med henne.

Hennes fina ansikte ramades in av ett par fantastiska glasögon, som framhävde hennes vackra ögon.

Håret var en sagoprinsessas och hennes smäckra kropp tyckte jag var fulländad. Detta granna kvinnoväsen fick mig nästan att tappa andan.

Kyssar på kryssningsbåten

Vi dansade hela kvällen och sedan bar det av till hennes hytt. Vi kysstes, men inget mer hände den natten.

Att sedan dagen därpå få umgås med denna varma och ljuvliga kvinna var härligt. Saknaden blev stor när jag kom hem igen.

Som tur var hade vi bytt telefonnummer och jag kunde inte bärga mig utan messade Sara att jag saknade henne väldigt mycket.

Det var tydligen ömsesidigt för jag blev inbjuden att besöka henne. Sara bodde 20 mil från mig och det blev ett ljuvligt dygn med god mat och dryck, sköna promenader och härlig älskog.

Annons

En månade senare blev det en tur med kryssningsbåten och det var helt ljuvligt. Jag var kär som en klockarkatt och det bästa av allt var att mina heta känslor var besvarade. Vi var som två nyförälskade ungdomar.

På båten togs foton av oss, som snart prydde Saras nattduksbord hemma i sovrummet.

Vi åkte till en dansbandsfestival och började planera för framtiden. Giftermål i Amerika, där Sara hade släkt, diskuterade vi också.

Enda hindret var att jag var gift och jag tänkte att om jag lämnar min sjuka hustru efter nära 40 års äktenskap för att flytta ihop med en blond skönhet kommer omgivningen att betrakta mig som en stor knöl.

Trots att min hustru också varit otrogen. Jag rådgjorde med Arne, som var den ende som kände till sanningen om mitt äktenskap.

– Sara har sagt att hon älskar dig över allt annat på jorden och aldrig kommer att släppa dig så kör på, sa han.

Jag talade också med en vän som är advokat och han tyckte att jag skulle tänka på mig själv för en gångs skull.

Annons

– Strunta i allt annat, det skulle jag göra, sa han som var skild två gånger.

Sara och jag fortsatte att träffas och sms:ade varandra flera gånger om dagen. Hon brukade alltid avsluta sina sms med två hjärtan som hon hade förklarat betydde ”vi två” och ”älskar dig”.

Två dagar före min födelsedag besökte jag Sara och det blev ett magiskt kärleksmöte och vi kramades länge före min hemfärd.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Väl hemma fick jag ett sms där Sara skrev om vårt superdygn tillsammans och hur mycket hon älskade mig, bara mig.

Allt detta gjorde att jag ansträngde mig för att vi skulle kunna få ett liv tillsammans. Jag visste att Sara var mitt livs stora kärlek.

Men det dröjde inte länge förrän Sara berättade att hon skulle få besök av en hantverkare, som hon hade lärt känna när hon var ute och dansade. Han skulle hjälpa henne med en del praktiskt i bostaden och stanna över natten.

Annons

Eftersom jag visste att hon bara hade en dubbelsäng blev jag orolig, trots hennes kärleksfulla sms. Efter ett par dagar ringde jag henne och frågade, efter lite inledande rundsnack, rent ut om hon legat med hantverkaren.

– Ja, det har jag gjort, svarade hon.

Det svartnade för ögonen på mig och jag undrade hur länge detta dubbelspel hade pågått. Jag förklarade för Sara att jag inte kunde dela henne med någon annan och sa hej då.

Skilde mig och sålde huset

Efter våra fina kärleksmöten, hundratals heta sms och planer för framtiden hade jag bett min fru om skilsmässa, vilket hon accepterat. Vår advokat hade tagit fram skilsmässohandlingar.

Jag hade berättat om det för vår dotter. Huset hade blivit värderat och en mäklare väntade på besked om försäljning.

Var det bara tomma ord när Sara skrev till mig att hon skulle älska mig nu och för alltid? Vi sa många gånger till varandra att kärleken skulle övervinna allt och att det skulle bli vi två i slutänden.

Nu tröstar de orden mig för trots allt fattas Sara mig. Min kärlek till henne brinner med evig glöd och kan inte slockna. Mitt hjärta kommer alltid att tillhöra Sara.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons