Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Bianca om att stå naken i tv – det var så bekvämt!

19 jul, 2022 
Louise Werner
Bianca i Naked Attraction
Bianca Broström var med i det omtalade programmet Naked Attraction. Hon tycker att fler borde vara avslappnade med sina kroppar.
Att plötsligt vara helt naken inför tusentals tittare hade nog känts som lite av en mardröm för många. Men inte för Bianca, 29, från Norrköping. Här berättar hon om sitt förhållande till nakenhet och varför hon tycker att Naked Attraction är ett jättebra program.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Naked Attraction är programmet där deltagarna kastar kläderna på bästa sändningstid och låter attraktionen till den nakna kroppen få avgöra om det blir en dejt eller ej. Dejten i fråga sker sedan i påklätt tillstånd – lite tvärtom mot hur det fungerar i vanliga fall.

Efter att programmet gjorde succé i brittisk tv, hade den svenska versionen premiär i början på juni.

Bianca Broström från Norrköping var en av dem som deltog i programmet och tvärtom mot vad man kanske kan tro, berättar hon att det kändes väldigt bekvämt att vara naken i tv.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Pernilla WahlgrenBrand logo
Se också: 5 saker du kanske inte visste om Pernilla Wahlgren

– Det var liksom bara att kasta av sig kläderna och köra, säger Bianca, som medger att det var lite nervöst, men att hon inte alls blev lika nervös som hon trodde att hon skulle vara.

Annons

Att vara med i tv har varit en dröm för henne sedan hon var liten.

– Jag minns att jag satt och såg det brittiska programmet hemma i soffan, och tänkte att ”kommer det programmet till Sverige, så bara ska jag vara med”.

Förvåningen var dock total när hon blev uppringd från produktionsbolaget mitt under en biltur.

Bianca i Naked Attraction
Bianca har alltid drömt om att få vara med i tv. I Naked Attraction var hon dessutom med helt naken.

– Jag bara skakade och grät. Jag blev så galet glad att jag var tvungen att stanna bilen för att sansa mig lite innan jag kunde köra vidare, säger hon.

Vem är Bianca?

Namn: Bianca Broström

Ålder: 29 år

Jobbar: Som distributionsförare

Sambo: Min katt Jesus

Bor: I Norrköping

Självklart att vara med i tv

Bianca berättar att hon uteslutande har fått positiv respons på sitt deltagande i programmet.

– De flesta som skrivit till mig har varit kvinnor och många har skrivit att de tycker att jag är modig, duktig och snygg, säger Bianca.

Annons

Hon berättar att vänner har sagt att ”jag skulle aldrig göra det här själv, men är det någon som ska göra det så är det du”.

– För mig var det direkt en ”jagsak” att göra, säger hon.

Bianca tvivlade med andra ord aldrig på om hon skulle vara med i programmet. För henne var det helt enkelt den naturligaste saken i världen.

– Ja, det kändes typiskt mig. Jag har aldrig haft problem med att vara naken. Jag vet ju om att jag inte ser ut som normen av de kroppar som visas i tv. Jag tycker att det är kul att sticka ut och visa det som faktiskt finns i verkligheten.

Mycket kritik har riktats mot programmet just på grund av att det anses spä på utseendefixeringen i samhället. Någon som Bianca tycker är helt befängt.

– Det är ju precis tvärtom. Genom att se programmet förstår folk att även om man kanske tycker att varandras kroppar är attraktiva, så är det inte alls säkert att man passar ihop på ett intellektuellt plan, säger Bianca.

Det tror hon kan hjälpa människor att förstå att det är personligheten som räknas.

Annons

Biancas bästa tips för att tycka mer om din egen kropp

Ge dig själv komplimanger. Försök med att ge dig själv en snäll komplimang så fort du går förbi en spegel. Försök med att säga något snällt till mig själv. Typ ”vilka vita tänder du har idag” eller ”gud vad den där kjolen sitter fint på dig”. Det bidrar till att du börjar tänka mer positivt om din egen kropp.

Skit i vad andra tycker. Vill du gå i bikini så gör du det. Vill du ha magtröja fast du har en stor mage, gör det. Det är vad du tycker som ska spela roll i ditt liv.

Avslappnad inställning till nakenhet

För Biancas del har det aldrig varit ett problem att vara naken. Hon tror att hennes avslappnade inställning också härstammar från barndomen.

– Vi har aldrig varit tabubelagda eller så. Vi har varit väldigt öppna med att det är så här man är och gett varandra små komplimanger för utseendet och så.

Givetvis har Bianca också haft perioder i livet där hon inte har känt sig bekväm med att vara naken.

Bianca i Naked Attraction
Bianca har alltid försökt se det positiva med sin egen kropp, och visat sig i bikini utan problem.

– Runt det året jag fyllde 20 så hade jag gått upp rätt mycket i vikt. Då skämdes jag för det, men nu känner jag att det är helt okej. Jag har aldrig varit typen som känt att jag inte velat visa mig i bikini på stranden och så.

Annons

Bianca berättar att även i de perioder hon inte känt sig superbekväm i sin kropp, så har hon ändå försökt se det positiva med sig själv och trots den lite obekväma känslan ändå vågat klä av sig.

Vill ge mod till andra

Att det ofta visas smala och vältränade personer på tv, är något som Bianca genom sitt deltagande i Naked Attraction ville försöka ändra på.

Bianca berättar att hon inte tycker att hennes kropp är jättestor eller mycket annorlunda.

– Men min kropp hör fortfarande till det som inte är normen, att visa upp det är viktigt, säger hon.

Genom att visa att alla kroppar är vackra på olika sätt och att man inte ska skämmas för sig själv, hoppas Bianca att hon kan inspirera andra.

–Det kan ju vara att någon tänker att ”vågar hon så kan jag också våga”. Jag hoppas kunna hjälpa någon med det tankesättet.

Bianca berättar att hon mer än gärna hade varit med igen.

– Jag tycker det är en rolig grej, men jag räknar inte med att jag ska träffa min livspartner där. Om jag skulle göra det jamen då är jag färdig liksom.

Annons